BiHSportSvijetVijesti

Berberović potresen zbog smrti Ješića: Ne mogu vjerovati, veliki čovjek je bio

Džemal Berberović

Tragične vijesti došle su iz Srbije. Nekada sjajni fudbaler Miodrag Ješić, koji je imao priliku kao trener voditi Sarajevo u sezoni 2015/2016., izgubio je život danas u saobraćajnoj nesreći na putu Ruma – Jarak.

Vijest o Ješićevoj smrti potresla je sve ljubitelje fudbala na ovim prostorima. Šokiran je i Džemal Berberović. Nekadašnji fudbaler Sarajeva je izrazito cijenio Ješića s kojim je, osim na Koševu, sarađivao i u Bugarskoj.

– Zatekla me je vijest. Šokiran sam, pogotovo nakon što sam pogledao slike s mjesta događaja, ne mogu vjerovati. Tuga… Ješić je bio veliki čovjek, prva je reakcija Berberovića u razgovoru za Reprezentacija.ba portal.

Kao trener Ješić je predvodio brojne timove. Nama je najpoznatiji po angažmanu u Sarajevu, zatim Partizanu, a radio je još u Bugarskoj, Turskoj, Crnoj Gori te brojnim afričkim i azijskim klubovima. Berberoviću je bio trener u tri navrata.

– Imali smo odličnu saradnju. Osim u Sarajevu, bio mi je trener u Litexu u kojem sam bio kapiten, nikada nismo imali ni najmanji problem. Veliki čovjek. Sve ostalo je suvišno govoriti, poručio je potreseni Berberović.

Slični članci

Back to top button