KonjicSportVijesti

Konjic – Turnir mjesnih zajednica u malom fudbalu, nagradni fond 100 000 KM

Ustanova Sportska dvorana Konjic uz pokroviteljstvo Grada Konjica organizuje različite sportske i zabavne sadržaje tokom godine za Konjičane i goste koji naročito u ljetnim mjesecima privuku veliku pažnju i budu iznimno posjećeni. Nakon uspješno organizovanih turnira u Konjicu “Tri kornera penal”, “Podorašac” i “Pržice” ovih dana u pripremi je nova aktivnost za koju već vlada veliki interes zbog načina organizovanja i nagradnog fonda.

Riječ je o Turniru mjesnih zajednica u malom fudbalu čiji je cilj afirmacija sporta, sportskih aktivnosti uz učešće isključivo domaćih igrača koji će se boriti za svoju mjesnu zajednicu, bez mogućnosti dovođenja igrača iz drugih sredina.

-Nakon što su se stekli uslovi za održavanje ove zanimljive sportske prilike za druženje Konjičana svih generacija u zimskim mjesecima, krenuli smo u proces prijava ekipa za Turnir mjesnih zajednica u malom fudbalu. Ono što je njegova karakteristika jeste da će pobjednička ekipa obezbjediti za svoju mjesnu zajednicu novčana sredstva koja će biti uložena u infrastrukturu, konkretno u objekte koji će omogućavati kvalitetniji život, bavljenje sportom, rekreaciju, obrazovanje, za što će Grad Konjic izdvojiti 100 000 KM, što je posebno privlačno za sve ekipe – kazao je Adnan Elezović, direktor Ustanove Sportska dvorana Konjic, koji je naglasio kako će svi zainteresirani Konjičani moći pratiti utakmice, biti uz svoju ekipu i srcem bodriti igrače na terenu.

-Mislim da je ovo jedna zaista sjajna prilika za sve građane prije svega za druženje, rekreaciju tokom zime, a potom i za svojevrsni festival malog fudbala, razvijanje zajedništva i promovisanje sportskih vrijednosti, zato sam zahvalan generalnom pokrovitelju Gradu Konjicu što u svojim aktivnostima prepoznaje potrebe građana i nastoji omogućiti ugodne trenutke za život i rekreativne aktivnosti – kazao je Elezović, te pozvao ekipe da se prijave za učešće na ovom turniru.

-Mjesna zajednica Trešanica već je održala sastanak i formirala ekipu koja sa nestrpljenjem očekuje početak turnira. Nadamo se da će ovo biti zanimljivo sportsko druženje koje će imati svoju publiku, zato pozivam sve mjesne zajednice da budu dio turnira koji je namijenjen svim generacijama – kazao je Mensur Muhibić, predsjednik Mjesne zajednice Trešanica.

Prijave za turnir mjesnih zajednica u malom fudbalu su otvorene.

Turnir počinje 06.01.2023.godine u sportskoj dvorani. Prijavu ekipe odnosno mjesne zajednice možete izvršiti svakim danom dolaskom u sportsku dvoranu. Uslov za prijavu ekipe je taj da svi igrači trebaju biti punoljetni i da imaju mjesto prebivališta u mjesnoj zajednici za koju igraju ( cips ).

Nagrada u iznosu od 100.000,00 KM će se realizovati u skladu sa propozicijama turnira tj. sredstva će biti uložena u infrastrukturu u pobjedničkoj mjesnoj zajednici u dogovoru sa generalnim pokroviteljem.

Ustanova Sportska Dvorana Konjic

Slični članci

Back to top button