BiHVijesti

Uz ministra Lučića SIPA danas uhapsila još jednu osobu, zaplijenjen i automobil

Foto:Klix

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u sklopu operativne akcije “Dijamant 2”, na području Sarajeva i Istočnog Sarajeva realizovali pretrese poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari, na četiri lokacije.

U akciji su, kako navode iz SIPA-e, uhapšene dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela “Zloupotreba položaja ili ovlaštenja”, “Pronevjera u službi”, “Prevara u službi” i “Pomaganje” propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

“Lica lišena slobode su sprovedena u prostorije SIPA-e, radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog”, navedeno je iz SIPA-e.

Prilikom pretresa otkrivena je i privremeno oduzeta veća količina dokumentacije i jedno putničko motorno vozilo, koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

ZLOUPOTREBA POLOŽAJA

Tužilaštvo BiH: Evo šta se stavlja na teret uhapšenom ministru Lučiću

Podsjećamo, postupajući po nalogu tužiteljice iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, policijski djelatnici SIPA-e, uz asistenciju MUP-a RS-a, uhapsili su danas Miloša Lučića (1986.), Ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH, prenosi Klix.ba.

Slični članci

Back to top button