SvijetVijesti

Pad aviona u Hrvatskoj: Jedan pilot se javio, za drugim krenula velika potraga

Avion Hrvatskog ratnog zrakoplovstva MIG-21 tijekom planske obučne aktivnosti u utorak 6. decembra 2022. godine prije 14,00 sati srušio se na području kod Slatine u Virovitičko-podravskoj županiji u Hrvatskoj. Poduzete su sve mjere i radnje u cilju pronalaska i spašavanja posade, izvijestilo je Ministarstvo obrane.

MIG se srušio na na nenaseljenom šumovitom području u Virovitičko-podravskoj županiji.

Navodno se jedan pilot javio, za drugim slijedi potraga. Navodno je pao na trenažnom letu, piše Dnevnik.hr. U zraku je policijski helikopter, kako je objavio i Flightradar.

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista i član saborskog Odbora za obranu Željko Sačić komentirao je pad MiG-a, navodeći da ministar obrane Mario Banožić treba podnijeti ostavku.

U Hrvatskoj pao avion MIG, slijedi potraga za pilotom

Sačić podsjeća da je bivši ministar Damir Krstičević podnio ostavku u sličnoj situaciji.

Vojni pilot Ivan Selak, koji gostuje u 16 sati u Newsroomu na N1, za Index je rekao: “Saznao sam da su se oba pilota katapultirala. Pretpostavljam da se dogodio neki tehnički problem. Ali svašta je moguće, primjerice da ptica uleti u motor. Prema onome što ja znam je da su oba pilota iskočila“.

Kako piše Večernji list, helikopteri su pripravni, ali još zbog magle ne mogu tragati. Neslužbeno doznaju da je zrakoplovu otkazao motor.

Na terenu vatrogasci, timovi za spašavanje i K-9 timovi sa psima

Mateja Fras Venus, zapovjednica Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije, za N1 je otkrila što se do sada zna o padu MiG-a.

“Imamo informaciju da je MiG pao na području Virovitičko-podravske županije, točnije Općine Voćin. Vatrogasci su na terenu, kao i timovi za spašavanje i K-9 timovi sa psima. Trenutno pregledavamo teren, pročešljavamo i tražimo posadu“, rekla je. Jedan dio terena je manje pristupačan jer se radi o brdskom području, pojasnila je, piše N1.

Slični članci

Back to top button