Službenici Uprave policije MUP TK-a u saradnji sa Kantonalnom tužilaštvom Tuzlanskog kantona poduzimaju potrebne mjere i radnje, rečeno je iz policije

Slučaje prijavljen PU Gračanica
  • Slučaje prijavljen PU Gračanica

FOTO: AVAZ / ILUSTRACIJA (FOTOGRAFIJA NE PRIKAZUJE STVARNI DOGAĐAJ)


U jednom privatnom objektu u Gračanici, na području Tuzlanskog kantona, više dječaka silovalo je svog vršnjaka, saznaje portal “Avaza”. Ovaj užasan slučaj je prijavljen i policiji. 

 – U vezi vašeg upita, obavještavamo vas da službenici Uprave policije MUP TK-a u saradnji sa Tužilaštvom Tuzlanskog kantona poduzimaju potrebne mjere i radnje u vezi događaja koji je prijavljen 18. novembra 2022. godine PU/PS Gračanica, a koji se prema navodima prijavitelja dogodio u privatnom objektu, a ne u prostorijama škole u Gračanici.

Obzirom na osjetljivost istrage i zaštitu maloljetnih lica/djece – aktera navedenog događaja nismo u mogućnosti iznositi više informacija – rečeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona za portal “Avaza”.

Prema nezvaničnim informacijama, navodno je riječ o TikTok izazovu koji su uradili učenici jedne osnovne škole te je, prema našim informacijama, sve snimano mobitelima. 

By rt nk

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *