ZabavaZanimljivosti

Ovo je zagonetka koju FBI postavlja svojim kandidatima: Možete li je riješiti

Poznato je da FBI agenti postavljaju niz pitanja prije nego što zaključe da li je neko dovoljno kvalifikovan da se zaposli kod njih.

Matthew Palandra je na svom TikTok profilu okačio zagonetku za koju tvrdi da se koristi kada neko dođe na razgovor za posao.

„Muškarac i žena izlaze na piće na svom prvom sastanku. Vreo je ljetni dan, tako da dok muškarac i žena čekaju na obrok, oboje dobijaju čašu ledene vode“, počinje on zagonetku.

„Žena se jako znoji i dodatno je žedna, pa odmah na početku ispija tri čaše ledene vode, dok je muškarac pio samo gutljaje vode tokom obroka. Kasnije tog dana, muškarac šalje poruku ženi govoreći joj da je bolestan i da se osjeća izuzetno slabo. A prije ponoći, policija je proglasila čovjeka mrtvim. Kada je žena privedena na ispitivanje, utvrđeno je da su i ona i piće njenog partnera bili otrovani“, završava Matthew.

Oni su trebali da zaključe zbog čega je muškarac umro, a ona ne. Pred njima je bio težak zadatak koji su samo rijetki uspjeli da riješe. Pokušajte da razmislite i riješite zagonetku.

Slični članci

Back to top button