BiHVijesti

“NK” PREDSTAVLJA DOBRE BIZNIS PRIČE: VANJA MANOJLOVIĆ

Budućnost Bosne i Hercegovine leži u malim, samoodrživim, poslovnim poduhvatima i izgradnji jakog poduzetničkog eko-sistema, a Investicijska fondacija Impakt, sa željom da doprinese razvoju poduzetništva i poduzetničkog okruženja u Bosni i Hercegovini, 7. decembra 2022. godine u Domu mladih u Sarajevu organizira jedinstven događaj na kojem će se pokazati da je zaista moguće voditi uspješan biznis bez obzira na sve poteškoće i izazove sa kojima se poduzetnice i poduzetnici susreću.

Događaj se zove „Welcome to The Future“ koji je u suštini Scale Up pitch gdje će 10 poslovnih poduhvata prezentirati svoje ideje, a troje najboljih dobit će finansijsku podršku u iznosu od 10.000 KM, 6.000 KM  i 4.000 KM.

Na događaju će se predstaviti poslovni poduhvati koji su podržani kroz IMPAKT inkubator poslovnih ideja, a to su:
Lana Pencl, Look2All
Vanja Manojlović, Grooming salon Barth
Sabina Mehmedinović, CNCart
Edin Dedić, Tubo Team
Slobodan Gutović, Fizio Centar
Stefan Alesić, DiSantiques
Edin Grabovica, DA Pet Care
Maida Imširović, Logopedska ordinacija Logomedical
Sandra Senić, Servis za pranje tepiha Operi.ba
Ena Begičević-Čeliković, Studio Elosso

Za čitatelje portala novikonjic.ba, danas donosimo uspješnu poslovnu priču Vanje Manojlović.

ŠTA OČEKUJEM OD OVE PRILIKE?

“Željna sam novog iskustva. Prijavila sam se na ovo takmičenje ne zato što razmišljam o finansijskoj dobiti već jer sam energična osoba koja voli upoznavati nove ljude i svoju energiju usredotočiti na nešto novo. Jednostavno taj me mehenizam pokreće. Volim da su mi dani ispunjeni. Sretno svima!”

To sam ja!

Majka sam tri predivna sina koji su sada već veliki. I sretna sam. Ali u toku svog života sam naučila i da ispunjavam svoje želje – hrabro. Dan mi je prepun obaveza, ali uspijem pronaći neke trenutke samo za sebe. Tada uživam u slikanju. To je moj prozor u umjetnost. Volim da stvaram, to me opušta i puni baterije.

Moja poslovna priča

Ja već deset godina radim u osiguranju, ali uvijek sam osjećala da želim još. Bez obzira na moje porodične i poslovne obaveze – stalno sam se pitala šta još. Joj, pa stotinu i jedna ideja. Otvoriti restoran, baviti se proizvodnjom kolača i torti… Ali, znate ja sam cijeli život bila okružena psima. Sjećam se da mi je otac kada mi je bilo četiri godine kupio prvog psa. I danas sam vlasnica predivnog zlatnog retrivera Bartha, radi kojeg ponekad hodam „dlakava“. Suprug mi stoga jednog dana rekao: „Nemoj puniti kuću psima, otvori salon!“ I tako je na kraju bilo.

Svoj salon ne smatram poslom. Jer koliko me god ponekad rad s ljudima opterećuje, toliko me rad sa životinjama rastrećuje. Sada se osjećam spremnom za novu stepenicu: otvaranje day care-a, vrtića, za pse u kapacitetima mog salona.

A u budućnosti planiram, zajedno sa suprugom na parceli na kojoj smo, sa puno ljubavi, za vrijeme Covid 19 epidemije izgradili malu vikendicu – otvoriti hotel za pse. Tamo bi se nalazile prepreke za preskakanje, staze za šetanje, bazeni…sve što je potrebno da im bude ugodno.

Zašto je poduzetništvo budućnost?

Poduzetništvo je vrsta životnog izazova. A ja izazove volim. Možemo birati da za nekoga radimo idućih trideset godina, a možemo birati da radimo za sebe trideset godina. Naši roditelji su uvijek govorili: „stabilan posao“; „solidna primanja“; „hajde, niko ne voli baš ono što radi“. Ali šta ako može bolje?

VEZANA VIJEST: https://www.novikonjic.ba/2022/11/20/welcome-to-the-future-najava-dogadjaja/

Slični članci

Back to top button