BiHVijesti

“NK” PREDSTAVLJA DOBRE BIZNIS PRIČE: EDIN DEDIĆ

Budućnost Bosne i Hercegovine leži u malim, samoodrživim, poslovnim poduhvatima i izgradnji jakog poduzetničkog eko-sistema, a Investicijska fondacija Impakt, sa željom da doprinese razvoju poduzetništva i poduzetničkog okruženja u Bosni i Hercegovini, 7. decembra 2022. godine u Domu mladih u Sarajevu organizira jedinstven događaj na kojem će se pokazati da je zaista moguće voditi uspješan biznis bez obzira na sve poteškoće i izazove sa kojima se poduzetnice i poduzetnici susreću.

Događaj se zove „Welcome to The Future“ koji je u suštini Scale Up pitch gdje će 10 poslovnih poduhvata prezentirati svoje ideje, a troje najboljih dobit će finansijsku podršku u iznosu od 10.000 KM, 6.000 KM  i 4.000 KM.

Na događaju će se predstaviti poslovni poduhvati koji su podržani kroz IMPAKT inkubator poslovnih ideja, a to su:
Lana Pencl, Look2All
Vanja Manojlović, Grooming salon Barth
Sabina Mehmedinović, CNCart
Edin Dedić, Tubo Team
Slobodan Gutović, Fizio Centar
Stefan Alesić, DiSantiques
Edin Grabovica, DA Pet Care
Maida Imširović, Logopedska ordinacija Logomedical
Sandra Senić, Servis za pranje tepiha Operi.ba
Ena Begičević-Čeliković, Studio Elosso

Za čitatelje portala novikonjic.ba, danas donosimo uspješnu poslovnu priču Dedić Edina.

ŠTA OČEKUJEM OD OVE PRILIKE?

“Spreman sam za ovaj event. Spreman sam da pokažem šta sve mogu. Ovo je odlična prilika za mene da dobro razmislim, otkrijem nove informacije, a onda da se odabere pravi smjer.”

To sam ja!

Ko je Edin? Hm…ja volim da se bavim „svim i svačim“. Mislim da je za svaku osobu jako bitno da se bavi nekim sportom. U ovom treneutku mene interesuje košarka. Imam par termina sedmično sa prijateljima i to me opušta.

Sviram i gitaru, a nedavno mi je bart kupio bubnjeve, pa zajedno uživamo svirajući u bendu. Rock, metal – to je naša kombinacija. Trudim se da svaki vikend, kada je on tu, izdvojim dva, tri sata i onda je atmosfera odlična.

Čovjek sam koji voli sebi postavljati izazove, tražiti nove pravce, ideje koje me usrećuju, ali i tjeraju da idem dalje, učim više, usavršavam se i razvijam.

Ponosni sam porodični čovjek i volim provoditi vrijeme sa svojom suprugom i djecom. Oni su moja oaza, mjesto na kojem punim baterije. Od njih uvijek sve počinje i njima se vraćam.

Moja poslovna priča

Veliki dio života sam proveo radeći građevinske poslove i to me je počelo umarati. Stalno sam razmišljao kako sebi da otvorim neka nova vrata. Promišljao sam, istraživao skoro dvije godine, a onda se sa Adnanom odlučio osnovati Turbo team. Reaparacija turbina je posao u kojem sam uočio velike mogućnosti, a startno mi nije bilo potrebno preveliko ulaganje.

Osnovne finansijske ciljeve koje sam postavio u saradnji sa investicijskom fondacijom Impakt sam ostvario. U prošloj godini smo čak postigli prihod dva puta veći od predviđenog. Vrijeme nije dobro, ali mi se dobro snalazimo.

Ako želim dalje da se Turbo team razvija, jasno mi je da moramo ići korak dalje, vidjeti na koje načine proširiti poslovanje.

Zašto je poduzetništvo budućnost?

Poduzetništvo omogućuje ljudima da se takmiče i bore. Daje im motivaciju da budu bolji. Poduzetništvo je važno jer ako ste vi dobri, dobro radite – uspjeh je zagarantovan. Nema mimohoda, nepotrebnog gubljenja vremena, obaveze su veće, ali i mogućnosti.

VEZANA VIJEST: https://www.novikonjic.ba/2022/11/20/welcome-to-the-future-najava-dogadjaja/

Slični članci

Back to top button