BiHKonjicPolitikaVijesti

NA POLA PUTA Sutra u Konjicu dogovaraju formiranje Vijeća ministara

Predstavnici HDZ-a na čelu sa Draganom Čovićem sastat će se sutra sa predstavnicima Osmorke u Konjicu gdje će razgovarati o formiranju vlasti na državnom i entitetskom nivou.

Sastanak počinje u 10 sati, a na stolu će biti teme kao što je podjela resora i dogovor oko izvršne vlasti, odnosno formiranja Vijeća ministara BiH i Vlade FBiH.

Elmedin Konaković je ranije danas govorio o ovom sastanku rekavši da je riječ o redovnim sastancima koje imaju, dok je Dragan Čović istaknuo da je riječ o prvom sastanku konkretno na ovu temu.

Cilj je odrediti stranačku strukturu u Vladi Federacije BiH te dogovoriti imenovanje predsjedavajućeg Vijeća ministara. Na tu poziciju Čović je planirao postaviti Borjanu Krišto. On je kazao kako će za ovo biti potrebno dva ili tri dana dogovora.

Do konačnog dogovora ne bi trebalo doći dok se ne usaglasi i Naša stranka, a što je ranije rekao i Konaković. Oni večeras imaju sjednicu Predsjedništva, no konačnu odluku o formiranju izvršne vlasti na državnom nivou će donijeti u subotu na sjednici Glavnog odbora.

Uprkos tome, i Konaković i Čović, najavljuju da će već sutra biti jasna slika o procesu uspostave Vijeća ministara BiH. – piše klix.ba

Slični članci

Back to top button