BiHPolitika

Zahiragić Čampari: Imamo mi desetine hiljada ´macana´ i hiljade ´kurbana´

Haris Zahiragić (SDA), delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine pozvao je Aljošu Čamparu, ministra unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine na debatu, pitajući ga uz to i da li Hrvati više vrijede od Bošnjaka, poručivši mu da SDA i kada je na vlasti, i kada je u opoziciji brani svoju državu, slobodu i svoja politička prava.

Zahiragić je reagirao na Čamparine izjave da bi volio vidjeti ˝tog kurbana iz SDA” koji će biti spreman da kao potpredsjednik Federacije blokira “Osmorku”.

˝Ko je taj kurban iz SDA koji bi kao potpredsjednik FBIH bio spreman blokirati izbor Vlade tj. jeste iskoristiti svoje ustavno pravo i spriječiti otimanje izborne volje većinskog naroda? Prijeti Čampara OHR-om, sankcijama, crnim listama, stranim intervencijama… Pita se, onda, hoće valjda jezik pravo, ko bi bio taj “macan” koji bi to uradio, naveo je putem društvenih medija Haris Zahiragić.

Ne zna Čampara, nastavlja Zahiragić, a kako bi i znao dezerter, da smo mi Stranka koja 30 godina – i kada je na vlasti i kada je u opoziciji, predstavlja narod koji je istrpio najveće moguće pritiske kako bi odbranili svoj opstanak, svoju državu, svoju slobodu i svoja politička prava.

Zahiragić je podsjetio da je Čampara u SDA došao bez posla, a onda vladao kroz nju 10 godina, zapošljavao, imenovao, plašio pravosuđem, satanizirao ljude putem medija koje je kontrolisao, koji je radio sve ono protiv čega se danas kao bori… Također, naveo je da ministar koji osam godina ne odlazi na posao, ne zna ništa osim ˝pisati lično opskurne tekstove na svom tabloidu press medija˝.

˝Logika im je da se bez HDZ-a ne može formirati vlast – jedini razlog za to jeste to što HDZ ima većinu u Klubu Hrvata, ali bez SDA se može – iako SDA ima većinu u Klubu Bošnjaka?

Dakle, Klub Hrvata vrijedi više od Kluba Bošnjaka – naroda kojeg ima preko 70 posto u Federaciji? To jeste, Hrvati vrijede više od Bosnjaka? Znao sam da je to Schmidtova logika, a sada znamo da je to i NIP-ova logika. Onda, kasnije, poredi Klub Srba sa Klubom Bošnjaka u Federaciji, kao da je to isto, Klub Srba u kojem, usput rečeno, bez SNSD-a i HDZ-a Osmorka nema većinu. Podsjeti ga Senad, veoma realno, kako je HDZ posljednje četiri godine HDZ putem Doma naroda i Čavare u rukovodstvu FBIH, blokirao formiranje vlasti u FBiH. Pita ga Čampara, retorički, šta je bilo na kraju sa Čavarom? Završio je na crnoj listi SAD-a – zaključuje samouvjereno. Toliko im je stalo do te crne liste, da su prošle sedmice imenovali Čavaru za dopredsjedavajućeg Parlamenta Bosne i Hercegovine, ni manje ni više nego za zamjenika Aljošinog tetića Denisa Zvizdića. Kako licemjerno…˝.

Aljoša Čampara, treba da znaš i to, poručuje Zahiragić, da u našem narodu ima desetine hiljada “macana” koji ne pucaju pod pritiskom.

˝Ako hoćeš, ima sigurno i na hiljade “kurbana” koji bismo podnijeli žrtvu za odbranu demokratske političke volje svoga naroda. Nego, ako si tako samouvjeren i siguran u svoje pravničko znanje i u svoj politički/moralni kredibilitet, pozivam te javno u FACE to FACE kod Senada – gdje si često gost ili bilo gdje drugo gdje se lijepo osjećaš. Pozivam te kao aktuelni član Predsjedništva SDA bivšeg člana Predsjedništva SDA, kao zastupnik u Skupštini KS zastupnika u Skupštini KS, kao delegat u Domu naroda delegata u… – ups, ipak je Kemo Ademović prošao u Dom naroda ispred NIP-a. Evo, pozivam te kao pravnik pravnika˝, zaključuje Zahiragić.

Stav

Slični članci

Back to top button