JablanicaVijesti

Počinje VII festival antifašizma “Jablanica 2022”

U organizaciji Društva “Josip Broz Tito“ u Jablanici će 4. i 5. decembra biti održan VII festival antifašizma “Jablanica 2022”.

Tema festivala je “Sloboda”, a bit će obrađena kroz poeziju, pjesmu, izložbu, dokumentarne filmove, kao i predstavu “San o slobodi” u izvedbi glumaca Mostarskog teatra mladih, saopćili su organizatori.

U muzičkom programu nastupit će članovi škole gitare “Galeb” iz Jablanice, kao i mladi Jablaničani koji će recitovati poeziju na temu “Sloboda”.

Na festivalu će biti predstavljena i “Platforma za antifašističko bh. društvo u 21. stoljeću”.

Platformu će predstaviti predsjednik i članovi SABNOR-a BiH, a prema navodima organizatora, to će biti prilika da se mladi upoznaju s načelima i vrijednostima antifašizma, kao i načinom budućeg djelovanja kroz antifašistički front.

Sve aktivnosti počinju od 19 sati u kinu Jablanica, a organizatori pozivaju mlade i građane Jablanice, kao i građane drugih susjednih općina da dođu i uzmu učešće u VII festivalu antifašizma “Jablanica 2022”.

Organizatori festivala su Društvo “Josip Broz Tito”, UABNOR Jablanica, Muzej “Bitka za ranjenike na Neretvi”, te SABNOR BiH, uz podršku Općine Jablanica, prenosi Fokus.ba

Slični članci

Back to top button