HercegovinaKonjicSportVijesti

Velež predstavio novog trenera i direktora kluba

Foto: FK Velež

Fudbalski klub Velež Mostar danas je zvanično predstavio novog šefa stručnog štaba Nedima Jusufbegovića i novog direktora Sanjina Alagića.

Trener Jusufbegović je zahvalio na ponovno ukazanom povjerenju navodeći da su mu ambicije s Rođenim “velike”.

– Kreirat ćemo ambijent da igrači ostvare što bolje rezultate, a to je borba za sam vrh tabele, rekao je.

Kazao je kako su ustanovili šta treba, te da očekuje veliki entuzijazam i želju.

Popularni Feja je dodao kako cijeni sve trenere Veleža do sada i da će se osloniti na njihov rada kako bi rezultati bili što bolji. Ugovor je potpisan na 18 mjeseci, a kako je predsjednik FK Velež Senad Kevelj rekao, nada se da će biti i duže.

Sanjin Alagić imenovan je za novog direktora kluba, a u dosadašnjoj karijeri uspješno je radio u Akademiji FK Sarajevo, bio je član stručnog štaba mlade reprezentacije naše zemlje pod vodstvom Vinka Marinovića, a imao je i inostrane angažmane u Slovačkoj, Bahreinu, Kuvajtu i Keniji.

“Velež je velikan bh. nogometa i počašćen sam ukazanim povjerenjem. Mislim da je ispred nas prelazni period. Neće biti puno promjena i zbog toga će biti jasno usmjerene.”

Radit će kako kaže i sa omladinskim klubom, koji ima dugoročan cilj.

“Pokušat ćemo da idemo prema gornjem dijelu tabele. Ja sam nadam da će se uskoro prepoznati rezultati našega rada. Odlučio sam da preselim u Mostar kako bi klubu maksimalno posvetio svoje vrijeme”, rekao je Alagić.

Novi Predsjednik kluba Senad Kevelj je kazao kako će uprava novom treneru i direktoru dati punu slobodu u radu u iščekivanju vrhunskih rezultata.

Slični članci

Back to top button