BiHCrna hronikaDruštvoHercegovinaVijesti

Policija u Mostaru opet spriječila sukob navijača, ovaj put presretnuti članovi Red Army

Mostarska policija sinoć je ponovo imala pune ruke posla nakon što je grupa mladića za koje je utvrđeno da su članovi navijačke grupe “Red Army” namjeravala praviti nerede u drugom dijelu grada.

Kako saznaje Klix.ba, grupa od dvadesetak muškaraca, obučenih u crnu odjeću, je primjećena nedaleko od tržnog centra Mepas. Kod njih su pronađeni predmeti koji bi se mogli koristiti u sukobu s pripadnicima suparničke navijačke grupe koja podržava Zrinjski.

Kako je potvrđeno za Klix.ba, prilikom legitimisanja policija je pronašla više teleskopskih i drvenih palica, kao i pirotehnička sredstva. Njima su izdati prekršajni nalozi.

Na svu sreću, policija je na vrijeme dobila informacije o grupi koja je krenula u pohod, te je spriječila potencijalni incident na mostarskim ulicama.

Ovaj slučaj dolazi nakon što su članovi navijačke grupe “Ultrasi” proteklog petka u mostarskom naselju Cernica narušavali javni red i mir te crtali grafite. Prilikom potjere policija je uhvatila 18 navijača među kojima je jedan maloljetnik.

Kako nam je tada rekao glasnogovornik MUP-a HNK Ljudevit Marić incident se dogodio u noćnim satima kada je grupa od oko 30 maskiranih osoba u Ulici Adema Buča u naselju Cernica pisala grafite i narušavala javni red i mir.

Kod privedenih je pronađena veća količina pirotehničkih sredstava i drugih predmeta.

Slični članci

Back to top button