KonjicSport

Nedim Kudra: Želimo prvo mjesto

Nakog odigranog jesenjeg dijela prvenstva u Drugoj ligi FBiH, fudbaleri FK Klisa iz Buturović Polja nalaze se na petom mjestu sa 21 bodom, jesenji prvak gornjevakufka Sloga ima četiri boda više od hercegovačkog Hofenheima, NK Troglav ima isti broj bodova kao Sloga, NK Kruševo i NK Višići imaju po 24 boda.

Popularni Klišani su na 13 odigranih utakmica zabilježili šest pobjeda, tri remija i četiri poraza. Rezultati na domaćem terenu, NK Ljubuški 4:3, Stolac 3:2, NK Kruševo 2:3, NK Grude 4:0, NK Rama 3:1, FK Turbina 4:1.

U gostima, NK Troglav 1:3, NK Čapljina 0:3, NK Višići 1:1, Neum 0:1, NK Kamešnica 3:3, NK Brotnjo 0:1, NK Sloga 2:2.

– Vaša ocjena jesenjeg dijela prvenstva, obratili smo sa fudbalskoj legendi Nedimu Kudri, treneru FK Klisa koji je nastupao za konjički FK Igman, FK Velež, FK Željezničar, NK GOŠK, FK Klis.

– „Možemo biti zadovoljni rezultatima, završili smo na petom mjestu, 4 boda nam bježi prvoplasirana ekipa, tako da imamo odlične šanse da ponovimo prošlu sezonu i budemo šampioni, imamo dosta lakši raspored jer nam sve ekipe iz vrha tabele dolaze u Buturović Polje.

Imali smo loš početak sezone, ispadanje iz Kupa, pa onda neočekivani porazi, gdje smo već upisali bodove (tri utakmice u gostima vodili smo do samog kraja), moram istaći i da smo dosta podmladili ekipu, momci koji su došli su iz utakmice u utakmicu bili bolji, trebalo je malo vremena da se upoznamo i da se ekipa uigra.

Bilo je dosta povreda, falilo je u jednom trenutku 4 – 5 igrača koji su bili standarni, tako da kad saberem cjelokupnu situaciju mogu biti prezadovoljan.

Želimo pojačati ekipu sa nekoliko igrača, uraditi kvalitetne pripreme, još bolje uigrati ekipu i krenuti u borbu za prvo mjesto i doigravanje za m:tel Prvu ligu FBiH. Naša ekipa to može, ima kvalitet i želju, ima iskustvo i mladost“ , kazao je šef stručnog štaba FK Klisa iz Buturović Polja, Nedim Kudra

Ismet Nimanovi

Želimo pojačati ekipu, uz kvalitetne pripreme i krenuti u borbu za prvak

Slični članci

Back to top button