SportSvijetVijesti

Danas završava drugo kolo na SP u Kataru

FOTO: FIFA

Drugo kolo grupne faze Svjetskog prvenstva završava se sa današnje četiri utakmice, a najviše pažnje u našoj državi privlači duel između Kameruna i Srbije koji i otvara raspored već u 11:00 sati.

Računica u ovoj utakmici je kristalno jasna. Obje selekcije su doživjele poraze u prvom kolu od Švicarske i Brazila te danas moraju pobijediti ako žele da se vrate u igru za nokaut fazu.

Srbija ima blagu ulogu favorita budući da su kvalitetniji protivnik, ali i zbog činjenice da su u prvom kolu imali daleko boljeg rivala. Zanimljivo da ove dvije selekcije nikada nisu igrali zvaničnu međusobnu utakmicu, a prije 12 godina su odigrali prijateljski duel koji je pripao Srbiji rezultatom 4:3.

Ništa manje zanimljivo neće biti ni u duelu između Švicarske i oslabljenog Brazila koji je ostao bez Neymara i još nekoliko igrača zbog povrede. Pobjednik ovog duela će praktično zakoračiti u nokaut fazu, dok bi neriješen ishod napravio dramu uoči posljednjeg kola.

Posebno uzbudljivo bit će danas i u grupu H gdje se u najboljoj poziciji nalazi Portugal. Ronaldo i saigrači su u prvom kolu pobijedili Ganu te će s dosta manje pritiska igrati protiv Urugvaja koji je remizirao u prvom kolu protiv Južne Koreje odigravši susret bez pogodaka.

Južna Koreja tako ima dobru šansu za nokaut fazu, ali pita se i Gana koja danas želi ispraviti sve greške napravljene u duelu protiv Portugala za koji mnogi kažu da nisu zaslužili poraz.

Slični članci

Back to top button