SportSvijetVijesti

SP Katar: Hrvatska savladala Kanadu, Maroko šokirao Belgijance

Foto: FIFA

Reprezentacija Hrvatske je u drugom kolu Mundijala u Kataru u grupi F savladala Kanadu sa 4:1.

U drugoj minuti hladan tuš za Hrvate. Bayernov Davies glavom pogađa za vodstvo Kanade.

Hrvati se vraćaju u 36. minuti golom Kramarića, a preokret pred finiš prvog dijela donosi Livaja. U 31. minuti treći gol za Hrvatsku postiže Kramarić. Konačnih 4:1 postavlja Majer u četvrtoj minuti sudijske nadoknade.

Nakon dva kola, Hrvatska i Maroko imaju po četiri boda, Belgija ima tri, a Kanada je bez bodova.

U posljednjem kolu Belgija i Hrvatska će igrati veliki derbi u borbi za plasman u 1/8 finala, dok će Kanada igrati sa Marokom kojem će i bod biti dovoljan za plasman u narednu fazu.

Reprezentacija Maroka je sa 2:0 savladala Belgiju u drugom kolu grupe F.

U prvom dijelu nije bilo golova izuzev pogotka Ziyecha koji je poništen nakon intervencije VAR-a zbog ofsajda.

U drugom dijelu su Marokanci počeli prijetiti, a potom u 73. minuti i poveli golom Sabirija. Konačnih 2:0 i veliko iznenađenje donosi Aboukhlal u 92. minuti.

Maroko je prvi u grupi sa četiri boda, Belgija ima tri, Hrvatska bod, te je Kanada bez bodova. Svoj meč drugog kola Hrvatska i Kanada igraju od 17:00 sati.

U posljednjem kolu Belgijanci će vjerovatno morati do bodova protiv Hrvatske ukoliko žele u 1/8 finala, dok Maroko igra sa Kanadom.

Kostarike je u grupi E savladala Japan sa minimalnih 1:0.

Japan je pred ovaj meč bio favorit, pogotovo nakon što su savladali Njemačku. Sa novom pobjedom bi osigurali nokaut fazu, ali Kostarika se nije predala i danas je slavila iznenađujuću pobjedu.

Gol odluke postigao je Fuller u 81. minuti susreta. Japan je u drugom dijelu imao više od igre, stvorili su i veliki broj opasnih situacija, ali su na kraju kažnjeni.

Kostarika je ovom pobjedom dodatno zakomplikovala situaciju u grupi. Nakon dva kola Japan i Kostarika imaju po tri boda koliko ima i Španija, ali iz samo jednog meča. Njemačka je bez bodova, a večerašnji susret drugog kola Španija – Njemačka igra se od 20:00 sati.

Japanu je preostao susret sa Španijom, dok će Kostarika igrati sa Njemačkom.

Večeras nas očekuje još jedan duel današnjeg programa, Španija i Njemačka u grupi E igraju od 20:00 sati.

Slični članci

Back to top button