BiHPolitikaVijesti

Nikšić: Dino je malo preletio, radit ćemo na Izbornom zakonu

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a večeras prisustvuje svečanoj akademiji u Banjoj Luci povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine, a uoči ceremonije je u razgovoru s novinarima pričao i o formiranju vlasti.

Na pitanje novinara kako komentira to što je član Osmorke Elmedin Konaković kojoj pripada i Nikšić, rekao u sinoćnjem programu FTV-a da je sporazum koji će potpisati sa HDZ-om skoro cijeli napisala upravo ta stranka, a da su tek nešto malo oni, Nikšić je i to prokomentarisao jer je novinare interesovalo da li to znači da će u sporazumu biti i stavka o izmjenama izbornog zakona.

“Dobro, malo je Dino preletio tom izjavom. Ništa ružno nije rekao, ali ni Dino ni ja nismo učestvovali u kreiranju sporazuma, učestvovale su naše radne grupe koje su sjedile u SDP-u (Osmorke, pa onda HDZ-a) i uopće je nevažno, oni su zajedno došli do teksta sporazuma, i potpuno je nevažno je li 70 posto sporazuma napisala jedna stranka. Tehnika pripreme sporazuma je bila da su sve političke partije Osmorke poslale svoje viđenje i želje i onda smo to sublimirali u jedan program. HDZ je poslao program svojih partnera i onda smo ta dva programa na sastanku radnih grupa u SDP-u dogovorili. Nevažno ko ga je pravio. Dino neće tu da gura prst u oko. U programu stoji da ćemo raditi i tu je jedan od uslova na Izbornom zakonu, ali nigdje ne stoji onako kako to želi HDZ. I SDP želi da se donese novi Izborni zakon, treba nam. Pogledajte šta se dešava od izbora, kradu se ljudi. Radit ćemo na tome da primaknemo stavove da dođemo do Izbornog zakona koji će biti prihvatljiv svim političkim partijama i onda naravno, od koga će koristi imati građani”, poručio je Nikšić, javlja N1.

Slični članci

Back to top button