Nekategorisano

Vrijeme danas: U Bosni oblačno, u Hercegovini sunčano

Pixabay

Danas se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje tokom dana. U Hercegovini pretežno sunčano.

U ranim jutarnjim satima u nizinama istočne i jugoistočne Bosne je moguća slaba kiša, a u višim područjima susnježica ili slab snijeg. Vjetar uglavnom slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu do 9, a dnevna od 5 do 11, na jugu do 15 celzija.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje. Jutarnja temperatura oko 1, a dnevna oko 6 stepeni.

U petak će biti pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodneva po kotlinama Bosne i uz riječne tokove sa maglom ili niskom naoblakom. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu do 7, a dnevna od 7 do 12, na jugu do 15 stepeni.

U subotu se očekuje pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima slaba kiša se očekuje u nizinama, a u višim područjima susnježica ili slab snijeg. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu do 8, a dnevna od 4 do 9, na jugu do 12 celzija.

U nedjelju pretežno oblačno vrijeme sa kišom u nizinama, a u višim područjima sa susnježicom ili snijegom. Tokom dana padavine slabe i postepeno prestaju. U Hercegovini poslijepodne djelimično razvedravanje. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu do 8, a dnevna od 2 do 8, na jugu do 12 stepeni.

Klix/Novikonjic

Slični članci

Back to top button