KonjicSportVijesti

Džan Ždrale nastupa na Memorijalnom turniru Braća Bašović

Foto: KBS Balkan Konjic

U okviru 20- tog po redu memorijalnog turnira Braća Bašović koji se održava 27.11.2022 u 18 sati, Klub borilačih sportova Balkan Konjic dobio je poziv od organizatora za njihovog borca Džana Ždrale.

U nedjelju u Domu Mladih Skenderija Sarajevo održat će se ovaj turnir na kojem će nastupiti većinom mladi i perspektivni kickboxeri iz BiH .

Džan Ždrale trazit će svoju četvrtu tu pobjedu u polu profi kickboxingu, Džan ima skor od tri pobjede i jedan neriješen meč.

Nakon odlične sezone za ovog mladog kickboxera i poziva za reprezentaciju, te dobrog nastupa na svjetskom juniorskom prvenstvu u Italiji, cilj je da Džan zatvori godinu sa još jednom pobjedom u svom repertoaru.

Džan se bori na – 64kg disciplina low kick, a njegov protivnik će biti takođe perspektivan borac iz Zavidovića Amar Horozović.

Meč je dogovoren na 3 runde po 2 min bez kaciga tj. polu profi.

Zadovoljni smo Džanovom formom i naravno očekujemo pobjedu. Hvala organizatoru na pozivu za ovaj turnir i sjećanje na pionire ovog sporta u BiH braću Bašović, čast nam je nastupiti  i odati počast ovim šampionima koje ne smijemo zaboraviti, rekli su iz KBS Balkan Konjic.

E.N./Novikonjic.ba

Slični članci

Back to top button