BiHDruštvo

PUTNICI U AUTOBUSIMA OGORČENI: VIŠE NAS STOJI, NEGO ŠTO SJEDI

Ilustracija

Putnici koji koriste autobuski saobraćaj u BiH su ogorčeni na prevoznike.

Posebno ‘Autoprevoz Mostar’, te putnička agencija ‘Prošić bus’. Naime, kako navode građani, u ovim autobusima više stoje nego što sjede.

  • Karta za sjedenje ili stajanje je ista. Autobusi budu puni “ko šibica”. Ljudi stoje po 2,3,4 sata da bi došli na destinaciju, plate kartu kao da sjede. Tuga. Ne daj Bože nesreće, ne znam šta bi bilo sa nama – počinju svoju ispovijest ogorčeni putnici za portal Crna-Hronika.

Prva ispovijest donosimo iz Mostara. Linija Mostar-Sarajevo 12:15, autobus pun.

  • Odmah pri ulasku u autobus uzimaju kupon od karte, tako i ako misliš napustiti autobus ne može, kartu si već platio i kupon predao. Bili su na stanici jos dva vozača, ali nisu htjeli poslati još jedan autobus. Kada smo zatražili još jedan autobus rekli su da može nas dest stajati, a zatim na stanici u Zaliku ulazi jos sedam putnika.

Druga ispovijest iz Bihaća.

  • Nedavno sam se agencijom Prošić bus zaputila iz Bihaća, malim busem, ka Donjem Vakufu. U Ključu smo napravili pauzu, vozač nam je rekao da izađemo, jer prelazimo u veliki bus. Nakon 20 minuta rasprave, vidno nervozni vozači su nam rekli da se ipak vraćamo u mali bus, koji se u međuvremenu napunio putnicima iz Ključa, uz opravdanje da neko nije dostavio novac za gorivo.

Kako za putnike iz Bihaća i Cazina više nije bilo mjesta, vozači su riješili da nas ostave u Ključu. Ja sam, naravno, zahtijevala da me vrate nazad u Bihać, na šta mi je vozač rekao da mi u najboljem slučaju može vratiti novac, ili da stojim od Ključa, do Donjeg Vakufa. U busu nas je stajalo najmanje osam. O tome sam odmah obavijestila policiju. Rekli su mi, uz podsmijeh, da kažnjivo jeste, ali da ne namjeravaju učiniti ništa po tom pitanju – izjavila je građanka.

Hayat.ba/Novikonjic.ba

Slični članci

Back to top button