BiH

Snijeg će obijeliti naše planine, evo kakvo nas vrijeme očekuje

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme sa kišom. Na planinama će padati i snijeg.

Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog smjera. U sjevernim područjima vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7 stepeni, na jugu do 12 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 11 stepeni, na jugu zemlje do 16 stepeni.

Sutra u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U Bosni sa slabom kišom. Na planinama može padati slab snijeg. U Hercegovini lokalni pljuskovi. Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar južnog i jugoistočnog smjera. Temperatura zraka većinom između 3 i 8 stepeni, na jugu zemlje od 11 do 16 stepeni.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini prije podne oblačno. Više kiše u jutarnjim satima, a do sredine dana se prognozira prestanak padavina. Na planinama će padati slab snijeg. U drugom dijelu dana smanjenje oblačnosti. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U noći na utorak vjetar mijenja smjer na jugo.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 5 stepeni, na jugu zemlje od 7 do 11 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9 stepeni, na jugu zemlje od 10 do 14 stepeni.

Hayat/Novikonjic

Slični članci

Back to top button