KonjicSport

Za vikend se igra 6.kolo Premijer futsal lige BiH, derbi u Bijeljini

U subotu i nedjelju igra se 6.kolo Premijer futsal lige BiH, derbi se igra u Bijeljini, Konjic dočekuje Hercegovinu, Brotnjo ekipu Bosna Kompred, Doboj gostuje Salinesu, dok je Sarajevo domaćin Slogi.

Šesto kolo Premijer futsal lige Bosne i Hercegovine donosi derbi između prvoplasiranog FC Mostar SG i drugoplasiranog KMF Radnik. Ovaj meč se igra u dvorani Gimnazije u Bijeljini u subotu od 16:00 sati.

FK Konjic će igrati sa Hercegovinom. Širokobriježani imaju sedam osvojenih bodova i utakmicu manje protiv Radnika. Konjic se nada kako će promjenom trenera doći do novih bodova, s kojim bi se priključili gornjem dijelu tabele. Dalibora Pudara na klupi Konjica je zamijenio Mirko Čampara. Utakmica između Konjica i Hercegovine igra se u subotu, u Sportskoj dvorani Konjic.

U Čitluku ekipa Brotnja dočekuje Bosna Kompred. Brotnjo je trenutno osmi sa četiri osvojena boda, dok je Bosna Kompred šesta sa šest bodova. Meč između ova dva tima igra se u nedjelju, u GSD Čitluk.

Sarajevo na svome terenu, u Skenderiji, dočekuje Slogu koja do sada ne zna za pobjedu i ima svega osvojen bod. Sarajevo je trenutno treći tim Premijer lige sa 10 osvojenih bodova.

Tuzlanski Salines u Mejdanu je domaćin Doboju. Salines igra dobro, nakon pet kola ne zna za poraz i trenutno su četvrti na tabeli. Doboj je u prethodnom kolu kao domaćin terenu pobijedio Slogu i tako se odmakao od zadnje pozicije.

Subota 19.11.2022.:

FK Konjic – MNK Hercegovina  19.11. – 17:00

KMF Radnik – FC Mostar SG   19:11 – 16:00

Nedjelja 20.11.2022.:

FC Salines TC – FK Doboj  20.11. – 16:00

GFC Sarajevo – MNK Sloga   20.11. – 19:30

MNK Brotnjo – MNK Bosna Kompred 20.11. – 20:00

Enver Nimanović/Novikonjic.ba

Slični članci

Back to top button