Nekategorisano

OBILJEŽENA 30-GODIŠNJICA FORMIRANJA 4. KORPUSA ARBIH U JABLANICI

U četvrtak, 17. novembra 2022. godine,  u povodu Dana 4. Korpusa ARBiH i 30. godišnjice formiranja, u organizaciji Koordinacije temeljnih boračkih udruženja HNK-a na  mjesnim mezaristanima i spomen obilježjima položeno je cvijeće i  odata počast  šehidima, poginulim i nestalim boracima  4. Korpusa Armije u Konjicu, Prozoru, Jablanici, Stocu i Čapljini.

Na šehidskom haremu Jasen u Jablanici proučen je Jasin-šerif za duše jablaničkih šehida, a na Centralnom spomen obilježju šehidima, poginulim, umrlim i nestalim borcima  odbrambenog–oslobodilačkog rata „1992-95,“ delegacije Jedinstvene organizacije boraca općine Jablanica, udruženja porodica šehida i poginulih boraca,  RVI Jablanica,  Općine Jablanica, Udruženja civilnih žrtava rata Jablanica, Udruženja „Veterani policije“ i  stranke OO SDA Jablanica, položile su cvijeće, a zatim se član odbora za obilježavanje 30- godišnjice 4. Korpusa Armije RBiH Zajko Sihirlić, obratio okupljenim građanima, porodicama šehida i poginulih boraca,  saborcima iz jedinica 4 korpusa ARBiH,   te učenicima Jablanice.
 U petak 18.11.2022. godine  izvršiće se polaganje cvijeća i odati počast  šehidima i poginulim borcima 4. Korpusa Armije RBiH u Blagaju, Bijelom Polju, Podveležju, Drežnici i Šehitlucima u Mostaru. Isti dan,  održaće se Svečana akademija u  Narodnom pozorištu u Mostaru.  

Općina Jablanica/Novikonjic

Slični članci

Back to top button