Nekategorisano

Porodica rahmetli Dženana Memića ima saopćenje za javnost: Dragi ljudi, došlo je vrijeme…

Porodica rahmetli Dženana Memića preko Facebook stranice “Pravda za Dženana Memića” obavijestila je javnost da će sljedećeg četvrtka biti izrečena presuda optuženim u predmetu Zijad Mutap i drugi.  

Njihovo saopćenje prenosimo u cjelosti: 

– Dragi ljudi, došlo je opet vrijeme da vas pozivamo da stanete uz nas. Iza nas su dva sudska postupka pred Kantonalnim sudom u Sarajevu. Oba puta se sudilo Ljubi i Bekriji Seferović za izmišljenu saobraćajnu nesreću.

Dvije smo presude pred Kantonalnim sudom u Sarajevu dočekali sa vama zajedno. Oslobođeni su.

Iza nas su i ročišta pred Vrhovnim sudom FBiH protiv Ljube i Bekrije Seferovića, za izmisljenu saobraćajnu nesreću. I tu smo presudu dočekali, saslušali, znajući da jedino takva može i biti – oslobađajuća. Sada nas čeka još jedna presuda, prvi tračak nade nakon skoro 7 godina borbe.

Kada smo krenuli u ovu borbu, znali smo da će biti teško. Pitani smo, zašto to radimo i zašto to prije svega radimo sebi. Govorili su nam da je bolje tugovati u miru, da sudbinu treba prihvatiti. Naša je sudbina bila da nam Dženana otrgnu iz naših života i protiv toga nismo mogli ništa više uraditi.

Ali, znali smo da naša sudbina nije da krivce ostavimo nesmetano na slobodi. Znali smo da se moramo boriti.

Svjesni da je izricanje presude na radni dan, da mnogi od vas neće moći prisustvovati, pozivamo sve one koji mogu i žele da nam se pridruže u četvrtak 24. 11. 2022. godine u 9 sati.

Tada će Sud BiH izreći presudu. Zijadu Mutapu, Alisi Ramić (rođ. Mutap), Hasanu Dupovcu, Josipu Bariću i Muameru Ožegoviću u predmetu koji se protiv njih vodi zbog osnovane sumnje da su ometali istragu o ubistvu našeg sina i brata. Hvala svima koji su do sada bili uz nas i unaprijed hvala onima koji će to biti i u naredni četvrtak.

I bit će pravde u ovoj državi! Pravda za Dženana – naveli su. 

DnevniAvaz/Novikonjic

Slični članci

Back to top button