KonjicSport

FK Konjic dočekuje MNK Hercegovinu u 6.kolu Premijer futsal lige BiH

Za vikend se igra 6.kolo Premijer futsal lige Bosne i Hercegovine.

Ekipa Futsal kluba Konjic u ovom šestom kolu je ponovo domaćin,a Konjičani ovaj put u Sportskoj dvorani Konjic dočekuju ekipu MNK Hercegovina iz Širokog Brijega. Utakmica se igra u subotu 19.novembra sa početkom u 17:00 sati, a Konjic će sa klupe voditi novi šef stručnog štaba Mirko Čampara..

Konjic nako dva uzastopna poraza, od kojih je posebno bolan onaj od prošle subote, kada je ekipa iz Konjica kao domaćin poražena od GFC Sarajeva, igra utakmicu u kojoj je pobjeda  protiv Hercegovine imperativ kako bi se prekinula serija loših rezultata. Očekuje se da će i promjena na klupi Konjica, gdje je Dalibora Pudara na mjestu šefa struje zamijenio Mirko Čampara, koji će voditi ekipu u ovom meču, imati pozitivan efekat i da će Konjičani slaviti protiv ekipe iz Širokog Brijega i krenuti sa dobrim rezultatima u elitnom rangu takmičenja bh.futsala.

FK Konjic  nakon pet odigranih kola nalazi se na sedmom mjestu sa četiri osvojena boda. U prvom kolu  na domaćem terenu remi protiv Sloge, a u trećem pobjeda protiv Brotnja.

.Enver Nimanović/Novikonjic.ba

Slični članci

Back to top button