KonjicSport

Delegirane sudije za posljednje kolo jesenjeg dijela PL BiH: Irfan Peljto sudi Slobodi i Igmanu

U Fudbalskom savezu BiH određena su sudije za utakmice 19. kola Premijer lige BiH.

Sve utakmice igraju se u subotu i nedjelju, a najviše pažnje definitivno privlači meč Zrinjskog i Borca. Uloga glavnog sudije pripala je Mirzi Kazlagiću iz Cazina, a pomoćnici će mu biti Amir Kadić i Moamer Čaušević, obojica iz Sarajeva. Četvrti sudac je Admir Šehović, također iz glavnog grada Bosne i Hercegovine. 

Zanimljivo će biti i na Pecari gdje će snage odmjeriti Široki Brijeg i Tuzla City. Glavni sudac na ovoj utakmici biće Sarajlija Benjamin Deljković sa pomoćnicima Davorom Beljom iz Mostara i Božidarom Rustićem iz Gradiške. Četvrti arbitar je Admir Musić iz Sarajeva. 

Najboljem bh. sudiji Irfanu Peljti pripast će utakmica Slobode i Igmana koja se igra u Banovićima, a pomoćnici će biti Senad Ibrišimbegović iz Travnika i Radislav Kačavenda iz Gradiške, dok je četvrti sudac Dragan Petrović iz Mostara.

U Trebinju će snage odmjeriti Leotar i Sarajevo, a Ermin Sivac iz Zenice imat će ulogu glavnog sudije u ovom meču. Stefan Tešanović iz Istočnog Sarajeva i Jure Musa iz Čitluka biće pomoćnici, a za četvrtog suca delegiran je Mateo Musa (Čitluk). 

Dražen Marić iz Bijeljine sudit će utakmicu Željezničara i Posušja koja se igra na Grbavici, a asistirat će mu Bojan Makarić (Bijeljina) i Mirza Demić (Kakanj), kao i Zeničanin Sabrija Topalović kome je pripala uloga četvrtog sudije. 

Utakmicu Veleža i Sloge sudit će Antoni Bandić iz Gruda, dok će mu pomoćnici bitiJosip Čolić iz Kupresa i Aleksandar Smiljanić iz Laktaša, dok će Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora biti četvrti arbitar. 

Raspored i satnica 19.kola Premijer lige BiH:

Subota 19.11.2022. 

Velež – Sloga Meridian 13:00

Široki Brijeg – Tuzla City 17:00

Željezničar – Posušje 17:00

Nedjelja 20.11.2022.

Sloboda – Igman 13:00

Leotar – Sarajevo 13:00

Zrinjski – Borac 15:00

E.N./Novikonjic.ba

Slični članci

Back to top button