Zbog povremene kiše saobraća se po vlažnom ili mokrom kolovozu, a povećana je i opasnost od odrona. Na pojedinim dionicama upozorava se i na jak vjetar, a izdvajaju se magistralni put Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar. Vidljivost je mjestimično smanjena zbog magle ili niske oblačnosti, skreće se pažnja na puteve Priluka Glamoč-Mlinište i Livno-Kamensko.

Na magistralnom putu Žitomislići-Počitelj svaki dan osim nedjelje i praznika dolazi do obustava saobraćaja od 09 do 12 :15 sati i od 13:15 do 15 sati.

Povremene polusatne obustave zbog deminiranja terena aktuelne su od 08 do 16 sati na magistralnom putu Srebrenik-Orašje, dionici Cerik-pijaca „Arizona“. Za vrijeme obustave u funkciji je alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje.

U toku su sanacioni radovi na dionici magistralnog puta Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrsnice za stadion “Asim Ferhatović Hase” do naselja Šip). Vozila iz pravca Sarajeva saobraćaju jednom trakom, dok su vozila iz pravca Vogošće preusmjerena na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva). Na ovoj dionici dosta je usporeno saobraćanje, posebno u jutarnjim i poslijepodnevnim satima.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnim putevima: Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač-Dubovsko), Konjic-Jablanica (most Paprasko), Jajce-Crna Rijeka (Orlovac) i Doboj-Maglaj (Poljice-Maglaj).

Zbog redovnog servisiranja opreme u potputnjaku Oštrik, na dionici magistralnog puta Rajlovac-Vogošća, u noćnim satima (23-04 sati) saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Radovi na redovnom održavanju svjetlosne signalizacije izvode se na raskrsnicama magistralnih puteva u Cazinu i Bosanskoj Krupi. Za vrijeme radova signalizacija je van funkcije, zbog čega savjetujemo pojačan oprez.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

(Fena)

By nk 2

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *