Svijet

Medvedev komentarisao pad projektila na Poljsku: Zapad se približava svjetskom ratu

Zamjenik predsjednika ruskog Vijeća sigurnosti i bliski saveznik Vladimira Putina, Dmitri Medvedev, osvrnuo se na jučerašnji pad dva projektila u Poljskoj pri čemu su poginule dvije osobe.

Medvedev je na svom zvaničnom Twitter nalogu napisao da je eksplozija na poljskom teritoriju pokazala da se Zapad približava još jednom svjetskom ratu.

“Incident s ukrajinskim navodnim ‘raketnim udarom’ na poljsku farmu dokazuje samo jedno: vodeći hibridni rat protiv Rusije, Zapad se približava svjetskom ratu”, napisao je Medvedev na Twitteru.

Podsjećamo, glasnogovornik poljske vlade Piotr Muller održao je konferenciju za novinare u Varšavi nakon sinoćenjeg sastanka Komiteta Vijeća ministara za pitanja nacionalne sigurnosti i odbrane povodom pada projektila na poljski teritorij.

NAKON PADA RAKETA

Završen sastanak u Varšavi: Poljska pokreće Član 4 NATO ugovora

Rekao je novinarima da vlada pokreće Član 4 NATO ugovora, što bi značilo da će se održati sastanak članica NATO-a nakon što njihov “teritorijalni integritet, politička nezavisnost ili sigurnost” budu ugroženi. Također, podignut je i nivo pripravnosti poljske vojske.

Klix.ba

Slični članci

Back to top button