HercegovinaKultura

Završen 16. Mostar film festival

Večeras je u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače zatvoren 16. Mostar film festival. Za ljubitelje filma u natjecateljskoj kategoriji odabrano je 12 filmova, od kojih su dva prikazana večeras, na završnoj večeri, i to  „Heroji“ i „Švedsko srce moje majke“. Najboljim glumicama i glumcima večeras su dodijeljena i priznanja. 

Mostar film festival, i posljednju večer, okupio je filmoljupce u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru. Prikazani su filmovi „Heroji“ i „Švedsko srce moje majke“, a najboljim glumicama i glumcima dodijeljene su tradicionalne nagrade- Stablo ljubavi, replika skulpture kipara Ljupka Antunovića.

Šesnaesti po redu MOFF okupio je filmska ostvarenja i njihove autorske timove iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Najveću pozornost na festivalu privukao je natjecateljski program u kojem su prikazana najnovija filmska ostvarenja iz regije. Ovogdišnji MOFF otvoren je projekcijom domaćeg filma Balkanika, Marina Mamuze, kojega je snimao autorski tim iz Livna upravo u tom mjestu.

Organizatori festivala veliki trud su uložili i u dokumentarni, kratki te studentski film, kao i druge sadržaje među kojima se našla i monografija Anite Panić o životu i djelu glumice Nede Arnerić. Poseban interes  je vladao za masterklas radionice sa istaknutim glumcima. Organizatori poručuju kako će i idućih godina nastojati opravdati očekivanja publike čiji interes za sadržaje MOFF-a svake godine sve više raste. 

BHRT/Novikonjic

Slični članci

Back to top button