Sport

Šemsudin Hasić otkrio: Ko je govorio istinu danas, Velež ili NS BiH?!

Danas je Nogometnom savezu BiH dostavljena odluka Međunarodnog arbitražnog suda za sport (CAS) iz Lozane, po žalbama FK Velež Mostar i Šemsudina Hasića na odluke Apelacione komisije NS BiH.

Ništa ne bi bilo čudno, da nemamo dvije strane priče. Najprije je Velež danas objavio da je danas stigla presuda u kojoj je u potpunosti ukinuta suspenzija gospodinu Šemsudinu Hasiću na obavljanje pozicije predsjednika FK Velež Mostar, odnosno bilo koje druge funkcije vezane za fudbal u našoj zemlji, a koju je donio FSBiH.

S druge strane, NS BiH tvrdi da se Šemsudin Hasić kao odgovorna osoba u klubu proglašava krivim zbog kršenja člana 59. stav 1. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH, te se obavezuje platiti novčanu kaznu u iznosu od 2.000 KM.

Troškove arbitražnog postupka po žalbi na odluku Apelacione komisije NS/FS BiH u cijelosti snosi FK „Velež“ Mostar.

Klub je dužan uplatiti novčani iznos od 2.500 CHF na račun NS/FS BiH. Međunarodni arbitražni sud za sport je u cijelosti odbacio zahtjeve Šemsudina Hasića i FK „Velež“ Mostar za finansijsku odštetu, navodi Nogometni savez BiH.

Na cijelu priču, doznajemo od izvora bliskog čovjeku koji je kriv ili nije kriv, uključio se upravo i Šemsudin Hasić.

Hasić je kratko prokomentarisao da je istina ono što je objavio mostarski klub danas, tj. da je istina da se u potpunosti ukida suspenzija njemu na obavljanje bilo koje funkcije vezane za sport u našoj zemlji.

sportske.ba/novikonjic.ba

Slični članci

Back to top button