Konjic

KONJIC U srijedu humanitarni koncert za Konjičanku, Tijanu Redžić

Naša mlada sugrađanka, Tijana Redžić oboljela je od reumatoidnog artritisa i već preko dvadeset dana nalazi se na pretragama, a urađena joj je i operacija u Turskoj. Usljed komplikacija nakon operacije Tijana je doživjela veliko oštećenje vratne kičme zbog koje se sprema za novu operaciju nakon oporavka.

Za portal novikonjic.ba građanima se obratio organizator humanitarnog koncerta, Konjičanin, Mirza Jahić koji je kazao, da Tijanina porodica nije u mogućnosti sama da obezbjedi novac za operaciju.

– Koncert će se održati u srijedu, 16. 11. 2022. godine sa početkom u 20:00 sati u Sportskoj dvorani “Konjic”. Tijana ima 43 godine i za njenu operaciju, liječenje i putne troškove potrebno je oko 30.000 KM. Nadam se da će se što više ljudi odazvati ovom humanitarnom koncertu, da ćemo uspjeti prikupiti potrebna sredstva i da će se naša Tijana vratiti kući nasmijana, kakvu smo i navikli da je vidimo. Karte za humanitarni koncert možete kupiti danas i sutra po cijeni od 5 KM na ulicama našeg grada. – kazao je za novikonjic.ba, Mirza Jahić.

Kako je planirano, učešće su potvrdili sljedeći estradni umjetnici: Berin Buturović, Damir Dado Macić, Hanad Džehverović, Amna Keskin, Lamija Sokolović, Mustafa Omerika, Adis Škaljo, Alem Kadić, Šacir Ameti, Elmin Perva, Samir Alebić, Mikica, Midhat Biber, Faruk Duran, Haris Šabović, Ruža Efendić, Hamza Sokolović.

Podršku humanitarnom koncertu pružit će i svirači: klavijatura, Dženan Alić i Dženan Kevrić; harmonika, Adnan Lapo i Amar Bešić; gitara, Samir Merdžo i bubnjevi, Said Levi Kevrić.

Sponzori koncerta su: Grad Konjic, Rukotvorine Nikšić, Garden City, Eurosjaj, Global Tech, Maksumić komerc, Caffe slastičarna CUP,  motel Relax, Most-Bro Danska, humanitarno udruženje El-Emin Jablanica, knjižara Fenix, Narodni univerzitet Konjic, Bujrum doner, frizerski salon “Sabina” Jablanica.

Medijska podrška koncertu: RTV Jablanica, nezavisni portal novikonjic.ba i Radio Konjic.

Na kraju razgovora Jahić naglašava, da svi koji dođu na humanitarni koncert bit će u prilici da kupovinom tombola u iznosu od simboličnih 2 KM učestvuju u sedam vrijednih nagrada.

– Posebno se zahvaljujem Fatimi Burić i Eminu Kariću iz Jablanice, Mersiji Vričić i Hajia Ćibo sto su mi pomogli u prodaji karata, kao i gospodinu Edinu Čičko koji će nam ustuputi binu kako bi svirači i pjevači mogli izvesti svoj program.

Na kraju se zahvaljujem i gospodinu, Aliji Omanoviću za ustupljenu profesionalnu opremu ozvučenja i našoj dragoj voditeljici programa, Zerini Cokoja. – poručio je Jahić.

Redakcija portala novikonjic.ba poziva naše sugrađane i čitatelje da pruže podršku ovom humanitarnom koncertu.

Novikonjic.ba

Slični članci

Back to top button