BiH

Posebno iznenađenje za najmlađe na Adventu u Mostaru

”Mislili smo da smo prošle godine nenadmašivi ali ove godine bit će to nezaboravna priča iz Mostara. Mostar je turistički grad tako da će program koji je pripremljen privući veliki broj posjetitelja u naš grad”, poručili su organizatori ovogodišnjeg Adventa u Mostaru. Tijekom press konferencije koja je održana danas u Gradskoj vijećnici organizatori su pozvali sve građane, a i šire da dođu na Advent na ugodno druženje tijekom cijeloga 12. mjeseca. ‘’Radi se o mjesecu koji je zimski mjesec, ali ćemo ga mi svojim aranžmanom dovesti na tu razinu da nam svima bude lijepo, ugodno i da se družimo”, poručio je gradonačelnik Mostara Mario Kordić.

Koncert duhovne glazbe Prva nedjelja adventa obilježit će se paljenjem adventske svijeće ispred Hrvatskog doma hercega Stjepna Kosače, a zatim će se u Velikoj dvorani Doma održati koncert duhovne glazbe na koje će nastupiti jedna od sestara Husar.

Glavna i odgovorna za izgled cijele te večeri jeste Karmen Obrdalj, naša cijenjena i nagrađivana redateljica iz Mostara. Inače, cijelu manifestaciju Adventa i dočeka Nove godine Grad Mostar provodi u suradnji s Hrvatskim domom hercega Stjepana kosače i Muzičkim centrom Pavarotti.

Ono što je novina ove godine jeste da se Advent širi na park u kojem će biti klizalište i cijela božićna i novogodišnja bajka.

”S obzirom da iduće godine Grad planira izvršiti rekonstrukciju zelenih površina u parku to je razlog zašto se Advent jednim dijelom organizira u parku. Odlučili smo ove godine maksimalno iskoristiti taj prostor”, objasnili su organizatori.

Kada je riječ o glazbenom dijelu Mili Tiro, jedan od organizatora ovogodišnje manifestacije kazao je da je ovo do sada najbogatiji program.

”Radi se o neka 44 programa i nemoguće je nabrojati sada sve izvođače. Ivan Zak, Ivan Rajič i grupa ‘Teška tema’, samo su jedni od njih. Bit će tu puni tribute grupama, puno sjećanja na one regionalne perjanice poput Azre, EKV-a, Indexa, Bijelog dugmeta te Olivera i Gibonnia. Imat ćemo tamburaše, rokere, hard rockere, blusere i pop satave te klape. Obuhvatili smo gotovo sve glazbene žanrove koje smo mogli, jedan širok repertoar za sve u gradu”, kazao je Tiro.

Posebno je najavio nastup Mostarskog narodnog orkestra za 28. 12 koji su prošle godine imali zapažen nastup tako da su i ove godine bili neizbježni u ovoj priči.

Željko Bebek za doček Samu Novu godinu, već je poznato, otvorit će grupa Gabrijel, dok će posjetitelje u 2023. godinu uvesti Željko Bebek sa svojo grupom. Za dan poslije planiran je nastup Adia Šoše i grupe Twist.

Još jedna novina za ovogodišnji Advent je taj što će glazbeni program, za razliku od prošlogodišnjeg trajati do 12 sati.

Kad je riječ o dječjem programu, najmlađe će kao i ranije zabavljati mađioničari. Planirani su plesni i pojedinačni nastupi djece iz raznih škola. Ono što će svakako obradovati najmlađe jeste to da će Lunapark tijekom cijelog 12. mjeseca biti besplatan za sve male posjetitelje.

”Diže se razina svirke, kvalitete, gastro ponude. Zaista se nadam i pozivam ljude da iskoriste to vrijeme i uživaju u onom što je grad priredio” poručio je Damir Bunoza, jedan od organizatora.

Bljesak/Novikonjic

Slični članci

Back to top button