Konjic

Vijeće učenika I OŠ uspješno realizovalo akciju “Pokloni knjigu školskoj biblioteci”

Akcija koju su pokrenuli članovi Vijeća učenika uz podršku pedagogice Lejle Alihodžić i Medihe Alibašić u mjesecu oktobru “Pokloni knjigu školskoj biblioteci”, je uspješno realizovana. I oni najmlađi, učenici I i II razreda, su svjedoci iste. Ova akcija je jedna u nizu koja je dokaz aktivnog djelovanje Vijeća učenika u školi i zajednici s ciljem prepoznavanja potreba, osmišljavanja primjerenih i inovativnih rješenja i konkretnoga doprinosa zajednici, kao i razvijanje lične odgovornosti prema budućim generacijama što i jest preduvjet za stvaranje društva temeljenog na održivom razvoju.

Djeca čitajući knjige i učeći u školi upijaju nove informacije i izvlače pouke. Čitanje lektira za njih nije nešto što samo moraju obaviti, za njih je to prilika da nauče nešto novo. Na kraju, iz nekih pročitanih knjiga mogu izvući i važne životne lekcije.

Nije važno ako ne možeš zadržati u svom sjećanju sve što pročitaš, jer će knjige, svojim idejama, emocijama, znanjem, istinom koju pronađeš među stranicama, pročistiti tvoj um i duh, te će te učiniti boljom i obnovljenom osobom. To je svrha čitanja.

Zahvaljujemo se učenicima i njihovim roditeljima na doniranim knjigama i napominjemo da tokom cijele nastavne godine možete nastaviti sa donacjama knjiga. – saopćeno je iz Prve osnovne škole Konjic.

Slični članci

Back to top button