BiHHercegovinaKonjicVijesti

Mirovno vijeće propalo – slijedi generalni štrajk u Domu zdravlja Konjic

Mirovnog vijeća povodom situacije u Domu zdravlja Konjic. https://radiokonjic.ba/ovo-je-posao-za-finansijsku-inspekciju-porucuju-iz-nezavisnog-sindikata-radnika-doma-zdravlja/

Posljednja nada da Nezavisni sindikat radnika u zdravstvu odustane od najavljenog generalnog štrajka – ugašena je današnjim sastankom Mirovnog vijeća na kojem se trebao postići dogovor između predstavnika sindikata i ovlaštenog predstavnika uprave Doma zdravlja Konjic.

Nije se pronašlo rješenje koje je odgovarajuće za obje strane, tako da će od ponedjeljka 14. novembra od 8 sati uposlenici Doma zdravlja definitivno stupiti u generalni štrajk.

Na sastanku su bili predsjednik sindikata Amer Kerić, ovlašteni predstavnik uprave Doma zdravlja Vehid Macić, a uz medijaciju Antonia Vujice u ime Ministarstva zdravstva rada i socijalne zaštite HNK.

Predsjednik Nezavisnog sindikata radnika u zdravstvu Doma zdravlja Konjic Amer Kerić, nakon sastanka je za Radio Konjic, između ostalog poručio:

“Došlo se do zaključka da se ne može doći do mirnog rješenja spora u slučaju sindikat i Dom zdravlja, tako da Sindikat zvanično otpočinje štrajk sa 14. novembrom od 8 sati. Štrajk će započeti, nastaviti se i nećemo odustajati dok se ne ispune naši zahtjevi a to su isplata svih zaostalih bruto plata, dodataka na plate i toplih obroka, te garancija o neometanom poslovanju Doma zdravlja u budućnosti”.

Slični članci

Back to top button