SportSvijetVijesti

KATAR 2022/ Duel za treće mjesto: Hrvatska protiv Maroka

Selekcije Hrvatske i Maroka danas od 16,00 sati igraju meč za treće mjesto na Mundijalu u Kataru.

Ovaj duel odigrat će se na stadionu Khalifa.

Reprezentacija Hrvatske je u polufinalu poražena od Argentine sa 0:3, dok su Marokanci izgubili od Francuza rezultatom 0:2.

Fudbaleri Hrvatske i Maroka su u grupnoj fazi na tekućem Mundijalu odmjerili snage. Bio je to meč prvog kola grupe F, a konačan rezultat glasio je 0:0.

“Ovo nam je sedma utakmica u manje od mjesec dana, izmorili smo se i potrošili. Imamo nekakvih problema oko ozljeda. Juranović, Brozović, Gvardiol. Moramo biti oprezni, želio bih da igrači budu pošteni prema svima i da svaki sitan problem prijave jer trebamo sto posto spremne”, kaže selektor Hrvatske Zlatko Dalić i dodaje:

“Svi bi htjeli igrati u zadnjoj utakmici, ali zaista ćemo morati dobro odvagati da se ne bi dogodile neke stvari da moramo brzo mijenjati.”

Selektor Maroka Walid Regragui ističe da njegovi izabranici žele osvojiti treće mjesto.

“Čeka nas malo finale, bit će teško psihički. Dat ćemo minutažu onima koji nisu igrali. Svi moraju sudjelovati. Želimo završiti treći. Najvažnije je bilo pokazati dobro lice, krasne navijače. Morat ćemo raditi da dođemo do visoke razine i osvojimo Svjetsko prvenstvo, ali nismo daleko.”

Večerašnji susret sudit će Abdulrahman Ibrahim Al-Jassim iz Katara.

Slični članci

Back to top button