BiHDruštvoHercegovinaKonjicKulturaSvijetVijesti

Konjic poštuje Srebrenicu: Sve institucije sa zastavama na pola koplja!

Grad Konjic se i ove godine, kao i uvijek, pridružuje obilježavanju godišnjice genocida u Srebrenici. U znak sjećanja na žrtve i poštovanja prema njihovim porodicama, na svim institucijama u Konjicu danas će zastave biti na pola koplja.

Osim spuštanja zastava, u Konjicu se održala mirna šetnja građana i građanki koji su položili cvijeće na spomen obilježje šehidima i palim borcima Armije RBIH na Trgu državnosti Alija Izetbegović.

U povodu 29. godišnjice genocida u Srebrenici u  Konjicu će se 11. jula 2024. godine u 12:00 sati oglasiti sirene u znak sjećanja na žrtve genocida nad Bošnjacima Srebrenice.

Osim mirne šetnje na trgu i sirena u Konjicu će se u organizaciji Atletskog kluba Pace održati sa početkom u 19:30 sati događaj “Konjic za Srebrenicu – trčimo, šetamo, vozimo bicikl 8372 metra” u znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici.

Pozivaju se svi ljude dobre volje da se pridruže u ovoj manifestaciji i zajednički pošalju poruku mira i sjećanja.

Sjećanje na žrtve genocida u Srebrenici je naša moralna obveza. Borba protiv zločina nad nedužnima i sprječavanje sličnih tragedija u budućnosti mora biti naš zajednički zadatak. Samo na taj način možemo izgraditi bolje i pravednije društvo za sve.

Slični članci

Back to top button