BiHHercegovinaVijesti

MERHAMET TUZLA, MOSTAR I BIHAĆ DIJELE HRANU UČESNICIMA “MARŠA MIRA”

Na drugom prenoćištu “Marša Mira” u Mravinjcima kod Konjević Polja, Regionalni odbor “Merhameta” Tuzla je postavio čak 3 punkta za podjelu gotovih kuhanih obroka za učesnike, osoblje i volontere.

Podijeljeno je više od 550 obroka koje je pripremilo i dijelilo osoblje tuzlanskog “Merhameta”, a materijalnu podršku ovim aktivnostima dali su i regionalni “Merhameti” Mostar i Bihać. Samoj podjeli je prisustvovao i u njoj učestvovao i Kenan Vrbanjac, predsjednik HO “Merhamet”, kao i predsjednik Skupštine ove humanitarne organizacije Nedim ef. Smajlović.

-Mi smo prisutni na svakom “Maršu”, a ovoga puta se posebno zahvaljujem kolegama Adninu Hasiću i Alenu Prošiću i njihovim uposlenicima, aktivistima i članstvu koji su, iako daleko od Srebrenice, pokazali veliku solidarnost i dali svoj doprinos u ovom što činimo- kaže Mensura Husanović, direktorica RO “Merhameta” Tuzla.

Njen tim bit će na terenu i sutra na zadnjoj stanici ovogodišnjeg “Marša” u samim Potočarima i nahranit će veliki broj učesnika.

Slični članci

Back to top button