BiHKonjicKulturaMagazinSvijetVijestiZabavaZanimljivosti

Rezonanca obilježila 5. godišnjicu i Dan Grada Konjica: Luka Rajić donirao 100.000 KM!

Konjic, 23. juni 2024. – Maturantskim koncertom učenika Osnovne muzičke škole Rezonanca u subotu uvečer u kino sali Narodnog univerziteta u Konjicu svečano je obilježena 5. godišnjica postojanja ove obrazovne ustanove. Osim maturanata na koncertu su nastupili najbolji učenici škole, koji su ostvarili uspjehe na Federalnom takmičenju muzičkih škola i članovi Pop rok sekcije.

Svečano uručenje diploma za sedam ovogodišnjih maturanata obavili su, u ime gradonačelnika Konjica Osmana Ćatića, šef Kabineta gradonačelnika Orhan Tucović i biznismen, Konjičanin Luka Rajić, koji je uz Muzički centar Rezonanca i Osnovnu muzičku školu od njihovog osnivanja.

“Ponos mi je i privilegija učestvovati u jednom ovakvom prekrasnom projektu koji je savršen. Čestitam gospođi Biljani Handžo što školu vodi na ovako kvalitetan način. Mogu reći da profesori rade prekrasan posao, što se potvrđuje iz godine u godinu sa sve više djece i više uspjeha koje ostvaruju. Zahvaljujem se roditeljima na povjerenju, Gradu Konjicu i gradonačelniku na podršci, a ovom prilikom posebnu čestitku i riječi zahvalnosti upućujem našim učenicima. Mi ćemo se potruditi dati sve od sebe, da svi vi nastavite dalje sa obrazovanjem, kako bi ova priča trajala još dugo godina. Vi ste naši ambasadori i ponosni smo što imamo takve ambasadore, koji su naša budućnost. Zajedno obilježavamo ovu godišnjicu i zajedno kao i do sada idemo dalje – kazao je Luka Rajić.

Orhan Tucović obraćajući se u ime gradonačelnika Ćatića maturantima je čestitao završetak osnovne muzičke škole i poželio im mnogo uspjeha u budućnosti.

“Grad Konjic podržava sve lijepe i dobre priče, a Muzička škola Rezonanca je nešto što možemo nazvati odličnom pričom. Hvala gospodinu Luki Rajiću na podršci djeci i mladima, koji se pored redovnog obrazovanja, obrazuju i u muzičkoj školi. Čestitam petu godišnjicu svim članovima i hvala što ovakvim aktivnostima nastojite Dane grada Konjica učiniti ljepšim i sadržajnim.”

“Malo je reći da sam sretna i malo je reći hvala za svu podršku koju imamo od svih plemenitih ljudi koji cijene ono što radimo. Mi danas ispraćamo još jednu generaciju maturanata, reći ću formalno, jer, na naše zadovoljstvo, oni ostaju s nama i nakon završetka škole. Dolaze i dalje u školu i Muzički centar i vrijedno rade u Pop – rok sekciji. Kada oni osjete da je to mjesto gdje oni pripadaju, mogu reći da je naša misija ispuna. Ponosni smo na sve naše članove od Dječijeg hora, koji je na neki način fundament svega, polaznike odsjeka klavira, violine i gitare, na naše profesore, maturante, članice Vokalnog ansambla Rezonanca – kazala je Biljana Handžo direktorica OMŠ Rezonanca, čestitajući Gradu Konjicu i Konjičanima Dan grada Konjica.

-Posebnu zahvalnost dugujemo našem Luki Rajiću, koji nas učini sretnim što školsku godinu završavamo zajedno slaveći uspjeh ovih mladih ljudi- naglasila je Handžo, zahvaljujući se na uručenom vaučeru od 100.000 KM za putovanje učenika i profesora u Beč.

Tokom koncerta tradicionalno je uručena muzička nagrada “Ragib Habibija“, koju škola dodjeljuje najuspješnijim, a koju je ovogodišnjim dobitnicima Zini Ivković i Ajdinu Sultić, uručila Mirna Habibija Sultanić.

Slični članci

Back to top button