BiHDruštvoHercegovinaKonjicSvijetVijestiZanimljivosti

SUDSKI EPILOG U KONJICU: Trlin kažnjen zbog lažnih optužbi za džamiju Donje Selo

Općinski sud u Konjicu donio je presudu 10. juna, pod brojem 56 P 080146 23 P, kojom je utvrđeno da su navodi Zvonimira Trlina o protupravnoj izgradnji džamije u Donjem Selu kod Konjica na zemljištu u njegovom vlasništvu neosnovani. – piše preporod.info.

Ova odluka donesena je na osnovu tužbe koju je podnio Medžlis Islamske zajednice Konjic, optužujući Trlinu za klevetu i tražeći naknadu štete.

Nakon provedenog sudskog procesa, Sud je utvrdio da je Trlin u više navrata povrijedio ugled Medžlisa Islamske zajednice Konjic neistinitim izražavanjem u člancima objavljenim na portalima: klix.ba, dnevnik.ba i bljesak.info.

Na temelju izvedenih dokaza, Sud je u presudi naložio Trlinu da na ime štete, zbog klevete učinjene u navedenim člancima, isplati Medžlisu Konjic iznos od 2.000,00 KM, sa zakonskom zateznom kamatom počev od 30. novembra 2023. godine, kao dana podnošenja tužbe, pa do isplate.

Također, Trlin je obavezan da na web stranicama www.klix.ba, www.dnevnik.ba i bljesak.info objavi sadržaj pravosnažne presude, kao i svoje izvinjenje tužitelju.

Podsjećamo, džamija u Donjem Selu izgrađena je na vakufskom zemljištu koje je, poštujući sve zakonske procedure, uvakufio Hamo Masleša nakon kupovine nekretnine. Ugovor o kupoprodaji sklopio je 15. januara 2016. godine sa gospođom Tadić rođ. Trlin Žaklinom. Potom su uslijedili senzacionalistički tekstovi Večernjeg lista i drugih medija, koje je svojim tvrdnjama uspio zavesti Zvonimir Trlin.

Redakcija portala novikonjic.ba u startu je rasvjetlila ovu “priču”, kontaktirajući prozvane osobe i omogućavajući im da iznesu činjenice u ovom konkretnom slučaju.

Slični članci

Back to top button