BiHDruštvoHercegovinaKonjicKulturaSvijetVijestiZabavaZanimljivosti

Mališani iz Konjica sjajem ljubavi osvijetlili Grad

Kroz pjesmu, recitacije, igrokaze i ples, uz podršku svojih odgajateljica, mališani su pokazali koliko cijene svoj grad i koliko se raduju svakoj novoj prilici da pokažu svoje znanje i vještine stečene u vrtićima.

“Svake godine želimo poslati snažne poruke o miru, slozi, ljubavi, prijateljstvu i zajedništvu kroz naše polaznike vrtića, a sve u čast Dana grada Konjica. Zahvalni smo Gradu Konjicu što smo godinama dio bogatog mjesečnog programa kojim zajedno obilježavamo godišnjicu prvog pomena Konjica u pisanim dokumentima. Naš zadatak je razvijanje ljubavi prema gradu, prema našoj domovini, i ovim putem pokazujemo koliko smo uspjeli u tome. Trudili smo se da, osim zabavnog programa i dekoracija koje smo izradili sa našim mališanima, ponudimo bogat i zanimljiv program”, izjavile su direktorice konjičkih vrtića Dženana Mustafić i Lejla Čolaković, čestitajući svim sugrađanima Dan grada.

Program konjičkih vrtića i ove godine privukao je pažnju roditelja polaznika vrtića i građana koji su se pridružili mališanima u obilježavanju Dana grada Konjica.

Slični članci

Back to top button