BiHSportVijesti

KDT Bosna Sarajevo postigao sjajne rezultate na dva turnira u Splitu i Baču

Klub dizača tegova Bosna iz Sarajeva, predvođena trenerom Namikom Omerovićem idalje postiže sjajne rezultate u međunarodnim takmičenjima.

Klub dizača tegova KDK Bosna Sarajevo učestvovao je proteklog vikenda na dva Međunarodna takmičenja, na Kupu nacija u Baču (Srbija) na kojem je nastupilo 6 država, sa preko 60 takmičara i takmičarki u seniorskoj konkurenciji.

Dva predstavnika Bosne i Hercegovine, u konkurenciji žena, Nejla Kalača, zauzela je drugo mjesto sa oborenih 6 Državnih rekorda u seniorskoj konkurenciji, dok je u muškoj konkurenciji Amar Pašić osvojio treće mjesto, sa oborenih 6 Državnih rekorda BiH.

Istog dana u Splitu, na Međunarodnom turniru „Silvio Bjelić“, uz učešće 6 država, dva takmičara Edin i Belmin Kalača, članovi Kluba dizača tegova KDT Bosna Sarajevo, predvođeni trenerom Marinkom Ilijaševićem, ostavili su pobjedu u Ekipnom takmičenju, sa oborenih 6 rekorda. Time su članovi ovog kluba dokazali svoju dominaciju u ovome sportu u BiH.

Sve u svemu KDT Bosna Sarajevo na čelu sa trenerom Namikom Omerovićem treba biti primjer svima kako se treba raditi u sportu, posebno dizanju tegova da bi se postizali vrhunski rezultati.

Ismet Nimanović

Slični članci

Back to top button