BiHDruštvoHercegovinaJablanicaKonjicSportSvijetVijestiZabavaZanimljivosti

KONJIC Evropsko rafting prvenstvo 2024: Adrenalinski izazov na rijeci Neretvi!

Sudionici će se takmičiti u brzacima rijeke Neretve, poznate po svojoj kristalno čistoj vodi i izazovnim tokovima. Prvenstvo će privući 30 timova koji će se takmičiti u muškoj, ženskoj, mix i para kategoriji.

Evropsko rafting prvenstvo u Konjicu nije samo sportski događaj. To je prilika za isticanje duha zajedništva, ljubavi prema prirodi i avanturističkog životnog stila koji rafting donosi.

Cilj prvenstva je promovirati rafting kao ekološki održiv i društveno koristan sport, te istovremeno afirmirati Konjic i Bosnu i Hercegovinu kao turističku destinaciju koja nudi raznovrsne aktivnosti u prirodi.

“Takmičenje će obuhvatiti tri utrke: Slalom utrku, RX utrku i Spust utrku. Posebno ističemo noćne utrke koje će se po prvi put održati na rijeci Neretvi. Pozivamo sve ljubitelje adrenalinskih sportova da dođu u Džajića buk i podrže svoje favorite.” – poručili su iz Organizacionog odbora.

Veliko otvorenje prvenstva će se upriličiti u utorak, 11. juna s početkom od 20:00 sati kod Kamene ćuprije, gdje će prisustvovati mnogi visoki zvaničnici i gosti.

Ne propustite priliku da budete dio ovog uzbudljivog događaja i podržite najbolje evropske rafting timove. Za više informacija posjetite web stranicu prvenstva www.raftingbih.ba.

Slični članci

Back to top button