DruštvoKonjicKulturaMagazinVijestiZanimljivosti

Nađa, Admir i Omar osmislili mobilnu aplikaciju Konjic Discover

U prostorijama Gradske uprave Grada Konjica jučer je predstavljena mobilna aplikacija Konjic Discover koju su, pod mentorstvom profesorice Emine Lizde, osmislili i izradili Nađa Alihodžić, učenica trećeg razreda matematičko-informatičke gimnazije, Admir Voloder i Omar Prevljak, maturanti elektrotehničke škole, Srednje škole Konjic.

Aplikacija predstavlja inspirativan spoj kreativnosti, funkcionalnosti i inovativnosti, odnosno projekt u koji je uloženo mnogo truda, znanja iz oblasti programiranja, kao i ostalih vještina. Ovaj domišljati tim učenika se potrudio da istakne sve ljepote našeg grada, bilo da se radi o kulturno-historijskom nasljeđu, prirodnim bogatstvima, ugostiteljskim objektima ili sadržajima avanturističkog tipa. Riječ je o korisnom digitalnom alatu za sve one koji žele maksimalno iskoristiti svoje vrijeme u Konjicu.

Prisustvo aplikacije Konjic Discover u digitalnom svijetu ne bi bilo moguće bez podrške gradonačelnika Osmana Ćatića i Gradske uprave Grada Konjica, projekta Welcome to Konjic i podrške direktorice Enise Karkelje koji su svojim zalaganjem našim učenicima olakšali rad i omogućili da aplikaciju daruju kao rođendanski poklon svom gradu.

Slični članci

Back to top button