DruštvoKonjicVijesti

Medžlis IZ Livno: Mreža mladih u posjeti Medžlisu Konjic i saradnja dva medžlisa

Posljednjih nekoliko projekata pokazali su dobru saradnju između Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Livno i MIZ Konjic. Prvi od projekata bila je posjeta Mreže mladih MIZ Livno Medžlisu Konjic, tačnije Mreži mladih ovog medžlisa. Mlade livanjskog medžlisa predvodio je glavni imam, hafiz Mahir-ef. Kevrić, a goste su dočekali članovi Mreže mladih, na čelu sa koordinatorom Ammarom Lavićem, te Ensar-ef. Zalihićem.

Organizatori navode da su omladini priredili jedno predivno iskustvo. Obišli su znamenitosti grada Konjica, gradski muzej, te kuću Zuke Džumhura. Druženje su nastavili na Jablaničkom jezeru, gdje su se družili uz ilahije i ugodan razgovor.

– Iskreno se nadamo da je ovo samo početak jedne lijepe i dugotrajne priče između naša dva medžlisa. Mladi su se bolje upoznali, družili u duhu svoje vjere, uz ilahije, namaz, a to je najvažniji cilj. Udruživati omladinu koja ima isti cilj i njeguje vjerske vrijednosti i istine – istakao je hfz. Mahir-ef. Kevrić.

Da ovo nije jedini projekat između ova dva medžlisa svjedoči i posjeta Odjela za brak i porodicu MIZ Konjic Medžlisu Livno. Riječ je o jednodnevnoj posjeti hanuma iz Konjica, polaznica halki Kur’ana, koje su predvodile muallime Harisa Alić Ćukle i Azra Zalihić.

Nakon obilska stare livanjske čaršije, znamenitih osmanskih džamija, gošće su dočekale muallime Šejla M.K., i Merima M., te članice Odjela za brak i porodicu MIZ Livno (udruženje žena) u svojim prostorijama. Muallime su održale prigodno predavanje, a prisutne žene su razmjenjivale iskustva života u svojim sredinama, te iskustva življenja u vjeri.

Preporod.info

Slični članci

Back to top button