DruštvoHercegovinaVijesti

Merhamet Mostar podijelio 435 paketa pomoći

Regionalni odbor „Merhameta“ Mostar, u saradnji sa svojim osnovnim odborima i volonterima, uspješno je realizovao proljetnu akciju distribucije i podjele 435 prehrambeno-higijenskih paketa na području Mostara, Konjica, Jablanice, Prozora, Stoca, Čapljine i Tomislavgrada.

Danas smo završili proljetnu akciju distribucije i podjele 435 prehrambeno-higijenskih paketa porodicama slabijeg materijalnog stanja, koju smo provodili tokom cijelog mjeseca maja. Akcija je realizovana u sklopu našeg godišnjeg projekta ‘Misli i čini dobro’.

Ovim projektom, na području Hercegovine obuhvaćeno je preko 430 porodica.

Također „Merhamet“ u Hercegovini trenutno provodi tradicionalne akcije „Bosanski kurban“ i „Kurban u Meki i Australiji . Svi muslimani koji iz opravdanih razloga nisu u mogućnosti žrtvovati kurban u okviru svoje porodice, Merhamet im pruža mogućnost da tu dužnost ostvare podrškom našim akcijama.

Akcija „Bosanski kurban“ trajat će do 17. juna 2024. godine. “Merhamet”, zahvaljujući akciji „Bosanki kurban“ obezbjeđuje meso za svojih 46 javnih kuhinja i njihovih punktova na cijeloj teritoriji BiH u kojima “Merhamet” svakodnevno hrani više od 8.000 korisnika. Na taj način, korisnici kuhinja tokom cijele godine imaju kvalitetne obroke.

Kurbani će se nabavljati od domaćih poljoprivrednih proizvođača i povratnika, uz mogućnost prisustva prilikom žrtvovanja kurbana.

Donacija za bosanski kurban iznosi 490 KM.

Akcija Kurban u Mekki i Australiji trajat će do 14. juna. Donacija za kurban iz Mekke i Australije iznosi 320 KM. Žrtvovanje kurbana se obavlja u Mekki i Australiji, u skladu sa islamskim propisima. Na ovaj način pomažemo ugroženo muslimansko stanovništvo u kriznim područjima u Afrike i Azije, stoji u objavi Merhameta.

Slični članci

Back to top button