BiHBiznisDruštvoHercegovinaJablanicaKonjicMagazinPoljoprivredaPrivredaSvijetTurizamVijestiZanimljivosti

Voda je stigla u Konjic – Zahvalnost ekipama i svima koji su pomogli!

Treba istaknuti i pohvaliti neumorni rad ekipe Vodovoda i kanalizacije. Radnici su se suočili s nevjerovatno teškim uslovima. Cijev je pukla na nepristupačnom terenu, duboko u zemlji, a blato i nepovoljni uslovi nisu ih odvratili od svog zadatka. Njihova posvećenost i profesionalnost rezultirale su brzom popravkom i vraćanjem vode već oko 23:15 sinoć.

Istina, inicijalni pritisak je bio smanjen iz sigurnosnih razloga, ali je tokom noći pojačan. Iako još uvijek možemo osjetiti slabiju snagu mlaza, očekuje se potpuna normalizacija tokom dana i večernjih sati.

Ovo je prilika da pohvalimo ne samo Vodovod i kanalizaciju, već i koordiniranu akciju svih aktera. Brza reakcija gradske uprave Konjica, Civilne zaštite i Vatrogasne službe bila je ključna. Vatrogasci su cisternama dostavljali vodu u gradske četvrti poput Luke, Kolonije, Orašja, Trešanice i Varde. Njihov profesionalizam i osmijeh na licu u teškim trenucima za građane bili su svjetla tačka jučerašnjeg dana.

Ova situacija nam je pokazala nekoliko važnih stvari. Prvo, važnost preventive. Redovna kontrola i održavanje infrastrukture mogu spriječiti slične nestanke u budućnosti. Takve investicije nisu samo trošak, već i osiguravanje naše budućnosti i sigurnosti.

Drugo, vitalnost saradnje. Brza reakcija i koordinacija između svih aktera dovela je do minimalnih poteškoća za građane i spriječila veće probleme u vodovodnoj mreži.

Treće, i možda najvažnije, incident nas je podsjetio na dragocjenost vode. Bez nje, naša kućanstva ne funkcioniraju, a grad ne može napredovati. Svaka kapljica vrijedi, i to ne treba shvatiti tek kad je nestane. Voda je više od samo tekućine iz česme, ona je temelj života, zdravlja, higijene, a time i kvalitetnog života. Nedostatak vode može dovesti do dehidracije, širenja bolesti, ali i prekinuta posla u industriji i poljoprivredi.

novikonjic.ba

Na kraju, ovo je pozitivna priča o našim najbližima, prijateljima, komšijama, sugrađanima – vrijednim uposlenicima i službenicima iz Vodovoda i kanalizacije, Vatrogasne službe, Gradske uprave i Civilne zaštite Konjica. Brza reakcija i zajednički napor svih aktera spriječili su ne samo veće poteškoće za građane, već i moguće štete po grad i njegovu ekonomiju.

Svi oni su nam pokazali snagu solidarnosti, timskog rada i profesionalnosti. A upravo to su kvalitete koje Konjic treba njegovati kako bi se suočio sa svakim izazovom koji mu se nađe na putu.

Slični članci

Back to top button