HercegovinaVijesti

MUP HNK: Saobraćajna nesreća i hapšenja zbog droge

Dvije osobe su uhapšene u ponedjeljak u Mostaru zbog krivičnog djela stavljanja u promet opojnih droga.

Kako se navodi u izvještaju Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) riječ je o E.Đ. (1972.) i N.Đ. (1990.) iz Mostara, koje su pripadnici Sektora krim. policije MUP-a HNK uhapsili na osnovu Naredbe Općinskog suda Mostar.

”Pretresom stanova, koje navedene osobe koriste, pronađena je i izuzeta određena količina NN biljne materije, NN praškaste bijele materije, NN smeđe materije, trakice ”suboxone” za oralnu primjenu, digitalne vage, mobilni telefoni i tečni heptanon u bočicama. Osobe su zadržane u službenim prostorijama radi krim. Obrade”, navodi se u izvještaju.

U mjestu Aleksin han, u ponedjeljak, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali Đ.S. (1954.) s vozilom ”Peugeot” i T.A. (1984.) s minibusom ”Mercedes” koji je prevozio 10 turista, turskih državljana.

”Jedna osoba je zadobila teške tjelesne povrede, dok je sedam osoba zadobilo lakše tjelesne povrede. Na mjestu događaja izvršen je uviđaj, a o svemu je upoznat tužilac”, navodi je u izvještaju MUP-a HNK-a.

Slični članci

Back to top button