DruštvoKonjicKulturaMagazinVijesti

 Hamza Bubalo – Najbolji učenik gimnazije

Najbolji učenik gimnazije Srednje škole Konjic je Hamza Bubalo, učenik matematičko-informatičke gimnazije.

 Status učenika generacije u osnovnoj školi Hamza je potpuno odličnim uspjehom u toku srednjoškolskog obrazovanja i višestrukim uspjesima na školskim i kantonalnim takmičenjima.

Pokazivao je interes za matematiku i fiziku uspješnim učešćem na školskim takmičenjima koja su mu poslužila kao osnova i uvertira za nizanje uspjeha na kantonalnom nivou.

Zavidan nivo znanja pokazao je osvojivši prvo mjesto na kantonalnom takmičenju iz matematike u kategoriji prvih razreda, prvo mjesto iz fizike u kategoriji drugih razreda, drugo mjesto iz fizike i treće mjesto iz matematike u kategoriji trećih razreda, te prvo mjesto na kantonalnom takmičenju iz matematike u kategoriji četvrtih razreda.

Također, digitalnu i informatičku pismenost dokazao je na školskim takmičenjima iz informatike u okviru kojih je u drugom razredu osvojio treće mjesto iz oblasti teorije IT, dok se u trećem razredu okušao u oblasti programiranja C++ i osvojio treće mjesto.

Hamzina svestranost i sklonost timskom radu do izražaja je došla pri učešću u prvonagrađenom projektu na kantonalnom takmičenju „Projekt građanin/Projekat Ja građanin“, a širok spektar znanja i sposobnosti pokazao je i na takmičenju „Konjic STEM Challenge 2023“.

 Ovaj vrijedni učenik ističe da je za ostvarenje uspjeha neophodno uložiti mnogo truda, ali i to da je impresivne rezultate ostvario zahvaljujući svojim profesorima.

Budućim srednjoškolcima savjetuje da vrstu srednje škole biraju pametno i prema vlastitim sklonostima, a riječi hvale nije štedio za kvalitet nastave i mogućnosti koje matematičko-informatička gimnazija nudi. Čvrsto uvjeren da je stečenim znanjem spreman odgovoriti na teže izazove, Hamza svoje školovanje namjerava nastaviti na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu.

Srednja škola Konjic

Slični članci

Back to top button