BiHSportVijesti

Danas se završava sezona u Premijer ligi BiH

Još jedna sezona Wwin lige Bosne i Hercegovine završit će se danas. Na programu će biti preostalih pet utakmica 33. kola bh. prvenstva.

Prvi će na teren od 15 sati GOŠK i Sloga Meridian. Sudit će je Dražen Marić. Obje ekipe igraju za prestiž – njihov status je jasan – ali ostaju pitanja na kojim će mjestima okončati sezonu.

Od 16 sati Igman na Gradskom stadionu u Konjicu dočekuje Zrinjski. Duel u Konjicu sudi Mateo Musa, a rezultatskog imperativa nemaju niti jedni, niti drugi.

Najzanimljivije bi trebalo biti od 17:00 sati. Tada će na teren Grbavice izaći Željezničar i Borac. Derbi je to starih rivala koji uvijek privlači pažnju. Plavi će, doduše u ovisnosti od ishoda Sloginog meča, pokušati sezonu okončati na šestom mjestu. S druge strane, Banjalučani su novi prvaci. Bilo kako bilo, navijači i klub sa Grbavice žele i ove sezone ponijeti ulogu najposjećenije ekipe, pa se očekuje veliki broj navijača i dobra atmosfera. Pravdu će dijeliti Haris Halkić.

Najzad, u istom terminu, Široki Brijeg će biti domaćin Sarajevu. Za bordo tim je jasno da će i ovu sezonu završiti četvrtoplasirani, što mu donosi izlazak na evropsku scenu. Širokobriježani bi mogli napraviti određen skok na tabeli, ali to ovisi od drugih rezultata. Luka Bilbija će biti glavni arbitar derbija u Čitluku.

Dodajmo i da će, također od 17 sati, svoj meč odigrati i Posušje te Zvijezda 09. Tamo će glavni sudija biti Elvedin Topuzović.

Sve utakmice će biti u direktnim prenosima na kanalima TV Arena Sport.

Premijer liga BiH, 33. kolo:

Tuzla City – Velež 1:5

15:00 GOŠK – Sloga

16:00 Igman – Zrinjski

17:00 Posušje – Zvijezda 09

17:00 Široki Brijeg – Sarajevo

17:00 Željezničar – Borac

Slični članci

Back to top button