BiHDruštvoHercegovinaKonjicKulturaSvijetVijestiZanimljivosti

Adna Ćosić iz Konjica: Zvijezda kuhinje i učenica generacije

Odlukom Komisije za izbor učenika generacije školske 2023/2024. godine, Adna Ćosić, učenica Ugostiteljsko-turističke stručne škole, smjer kuhar, zasluženo je proglašena za najbolju učenicu srednjih stručnih škola. Adna je tokom svog srednjoškolskog obrazovanja ostvarila izvanredan uspjeh, postižući odlične rezultate u svim razredima.

Njezino kulinarsko umijeće nije prošlo neprimjećeno, budući da je osvojila niz prestižnih nagrada. Među njima su Biser Konjica, zlatna medalja, drugo mjesto na Food festu za pripremu tufahije, drugo mjesto na Kantonalnom takmičenju u Mostaru te prvo mjesto na Festivalu srednjih tehničkih i stručnih škola u Tuzli. Adna se također istaknula i pred televizijskim kamerama, dijeleći svoje vještine i strast prema kulinarstvu s gledateljima Hayat TV-a.

Bilo da priprema slatka ili slana jela, Adna ih obogaćuje posebnom čarolijom – čarolijom nazvanom “ljubav”. Njezina predanost, talent i ljubav prema gastronomiji čine je istinskim uzorom za sve učenike koji slijede svoje strasti i sanjaju o postizanju izvrsnosti u svom polju.

Tekst pripremila: Minela Padalović

Slični članci

Back to top button